maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kehitystä

Olen niin ylpeä meidän pikku-ukosta! Vastoin kaikkia odotuksia tämä poika kääntyä pyörähti selältä vatsalleen jo 3,5 kuukauden iässä. Tähän päivään mennessä temppu on toistettu jo komeat neljä kertaa ja äiti tottakai hihkuu innosta joka kerta. Olen aika paljon käännellyt perhevalmennuksen ohjeiden mukaisesti poikaa lattialla ja haluan uskoa että tästä "treenaamisesta" on ollut apua. Oli miten oli niin on se kyllä taitava pikkuinen! <3 Tässä vielä kuva pojasta lattialla. Tuo soiva pöllö on tällä hetkellä yksi suosikkileluista ja loistava motivaattori jumppatuokioihin.

Downin syndroomaanhan liittyy lihasten hypotoniaa ja motorisen kehityksen hitautta. Pikku-ukonkin on sanottu olevan hypotoninen, mutta toisaalta down-vauvaksi jäntevä. Ja eräs lastenlääkäri arveli motoriikan olevan pojan vahva puoli. Ja luonnollisesti tuo kommentti ilahdutti äitiä aivan mahdottomasti. Tietenkin toivomme että pikku-ukon kehitysvamma olisi muutenkin lievää tasoa, mutta sitähän ei etukäteen voi tietää. Ja ikävä kyllä pieni synkistelijä sisälläni sanoo ettei tuo aikainen kääntyminen vielä mitään tarkoita. Täytyy vain yrittää vaientaa sen ääni ja olla tyytyväinen opitusta taidosta. Down-lapsen kanssa todellakin täytyy opetella elämään päivä kerrallaan ja iloitsemaan pienistä asioista. Siis - jos tällä hetkellä asiat ovat mallillaan, niin miksi surra ja jossitella tulevaa?

2 kommenttia:

  1. Uusia blogeja etsiessäni löysin blogisi. Blogisi vaikuttaa mielenkiintoselta ja voimia teille hirmuisesti pienen lapsen kanssa. :) itselläni ei ole lapsia, joten en todellakaa voi tietää miltä tommonen muutos tuntuu. Mutta ehkä jään lukemaan pitemmäksi aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tervetuloa seuraamaan blogia! :)

      Poista