tiistai 23. huhtikuuta 2013

Uniset

Tänään täällä kirjoittelevat aamu-uniset äiti ja pikku-ukko. Heräsimme vasta yhdeltätoista, taitaa eilen alkanut flunssa viedä mehut äidistä. Pikkuinen on alusta asti ollut hyvä nukkuja, taisi tässä asiassa tulla äitiinsä. :) Aluksi tietysti kellontarkat ruoka-ajat, syöttöpunnitukset ja pullonlämmitykset verottivat yöunia, mutta jo pitkän aikaa ukko on nukahtanut suunnilleen iltayhdeksältä omaan sänkyynsä. Aamulla kuuden jälkeen otan pojan yleensä kainaloon ja jatkamme vierekkäin unia vielä jonkin aikaa. Ja tuo aika siis tänään pääsi melkolailla venähtämään. Onnekseni (ja vähän myös ihmetykseksi) pikku-ukko nukkuisi kainalossa varmaan vaikka maailman tappiin asti.


Kyllä tämän vierestä kelpaa herätä!

Päiväunet ovatkin sitten ihan toinen juttu. Ukko tuntuu olevan mieltynyt ottamaan pieniä torkkuja päivän mittaan rinnalla ja autossa esimerkiksi kauppareissulla. Pidemmille päiväunille häntä on välillä aika hankala saada. Ulkona vaunuissa poika nukkuu kyllä helposti niin kauan kuin vaunut liikkuvat. Ja mitä töyssyisempää menoa, sen parempi. Mutta kun vaunut pysähtyvät niin ei yleensä kestä kauaa kun jo ollaan hereillä. Varmaankin tämä päiväunihaluttomuus johtuu pitkistä yöunista ja torkahteluista päivän aikana ja todennäköisesti asiaa auttaisi aikaisempi herääminen aamulla. Ehkä täytyy yrittää alkaa nousta vähän aikaisemmin kunhan tämä flunssa hellittää.

Koko päivän olen tarkkaillut pikku-ukkoa sillä silmällä, että eihän se vaan tule kipeäksi. Useinhan tuo aamuisin vähän rohisee, mutta toivottavasti ei nyt saisi mitään nuhaa sentään. Downin syndroomassa hengitystiet ja korvakäytävät ovat yleensä ahtaammat kuin muilla ja sen takia infektioherkkyys saattaa olla tavallista suurempi. Tietenkään tämä ei koske kaikkia ja toivottavasti ei päde meidän kohdalla, mutta tottakai sitä äitinä on vähän varpaillaan koko ajan. Ja nyt varsinkin kun tämä tauti on kiertänyt jo ensin M:n ja nyt minut niin tietysti pelottaa että se seuraavaksi iskee ukkoon. Täytyy vaan pitää kaikki sormet ja varpaat ristissä että pikkuinen tältä säästyisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti