lauantai 25. toukokuuta 2013

Bataatti odottaa

Siellä se odottaa jääkaapissa. Bataatti. Maanantaina on suuri päivä, olen päättänyt että silloin pikku-ukko saa alkaa maistelemaan kiinteitä. Ensi viikolla ukko täyttää viisi kuukautta, ja sen verran kiinnostuneena se jo katselee sitteristään kun itse syön, että nyt voisi olla otollinen aika tarjota muutakin kuin maitoa. M:llä on maanantaina vapaapäivä ja hyvä niin, sillä en haluaisi että häneltä menisi niin tärkeä asia ohi. Ja täytyyhän jonkun olla ottamassa kuvia!

Vähäsen jännittää tuo kiinteiden aloitus, että miten syöminen alkaa ukolta sujumaan. Jokainen äiti varmasti tässä vaiheessa miettii tiettyjä juttuja, kuten että millä ruualla aloittaisi ja miten vauvan maha reagoi, ja ettei vaan tulisi allergioita. Sen lisäksi ukon down tuo pientä lisäjännitystä asiaan, olen ymmärtänyt että syömisen opettelu ei aina ole downeille ihan yksinkertainen juttu. Kaipa se suun (ja myöhemmin myös käden) motoriikka vaikuttaa tähän asiaan. Ukko kyllä osaa hienosti laittaa oman kätensä ja lelun suuhun. Ja tällä viikolla olen seurannut, kun se imeskelee äitiyspakkauksen purulelua kovin mietteliään näköisenä. :) Eikä pikku-ukolla alun syömisongelmat ja nenämahaletkun käyttö johtuneet siitä, etteikö ukko olisi motorisesti osannut imeä pulloa tai rintaa, vaan siitä ettei se jaksanut syödä tarpeeksi ja nukahti aina kesken syömisen.

Viime aikoina d-vitamiinia antaessa olemme "leikkineet" lusikalla. Lusikka on käynyt suussa välillä muutaman ylimääräisenkin kerran, jotta ukko saisi etukäteen siihen jo vähän tuntumaa. Alla pari kuvaa tältä aamulta:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti