maanantai 13. toukokuuta 2013

Terveiset terassilta!
M:llä on tämä viikko lomaa ja päivällä kävimme jo toista kertaa pikku-ukon kanssa torikahvilassa kahvilla ja jätskillä. Aurinko paistoi jo tosi kuumasti, taitaa se kesä ihan tosissaan tehdä tuloaan. Siitä tuli mieleen, että varmaan olisi syytä hankkia ukolle oma aurinkorasva ja kunnon hellehattu. Aurinkolasit meillä jo on, pitäisi vaan sovittaa niitä ukon päähän. Olen kuullut että ihan mitkä tahansa lasit eivät välttämättä downin päässä pysy. Ilmeisesti siksi, että downin syndroomassa pää saattaa olla vähän eri muotoinen kuin tavallisesti. En kyllä ole huomannut ukon pään muodossa mitään erikoista, mutta eihän se tietysti kaikkia koskekaan.

Olen muutenkin katsellut ukkoa ja miettinyt noita downin syndroomalle tyypillisiä piirteitä. Siis nimenomaan ulkonäölle tyypillisiä juttuja. Ukolla on käsissä nelisormipoimut ja isovarpaan ja muiden varpaiden välissä hieman tavallista suurempi rako. Ne yhdessä hapetusongelmien kanssa ensimmäisenä herättivät epäilyn downin syndroomasta. Potilaskertomuksessa jonka sain sairaalasta kotiutumisen jälkeen, oli lueteltuna ukon downiin viittaavia piirteitä, mm. pienehkö suu ja taisi siinä olla korvistakin mainittu jotain. Oli inhottavaa lukea sitä, vaikka tiedän ettei sillä mitään pahaa tietenkään tarkoitettu. Tuntui loukkaavalta, että pikku-ukon ulkonäköpiirteitä luetteloitiin ikään kuin vikoina. Nyt kun katson ukkoa, näen maailman suloisimmat kasvot, suukkosuun ja persoonalliset pienet varpaat. Ihana pakkaus kaikin puolin!Ja nyt me lähdemme ulos testaamaan eilen rakennetun nuotiopaikan. Ukko saa pötköttää vaunuissa, kun M:n kanssa grillaamme tikkumakkarat. Voi olisipa M:llä aina loma!

2 kommenttia:

  1. Kehitysvammaisten lasten hoitajana ihana löytää blogi jossa vanhemmat kertoo omia tuntemuksiaan. Haluaisin kysyä että Miten teillä alettiin epäilemään lapsella downia? Hänellä kutenkin kasvoissakin todella lievät downin piirteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa lukemaan blogia! Ihan ensimmäisenä down-epäilyn herättivät käsien nelisormipoimut, jotka kätilö huomasi. Hyvin pian sektion jälkeen poika menikin sitten siniseksi ja vietiin teholle, jossa sydäntä ultrattiin ja huomattiin rakennepoikkeavuus joka myös tietysti viittasi downiin.

      Poista