sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hoitajakäynti ja syömisjuttuja

Tänään aamulla pikku-ukon silmä ei onneksi ollut enää niin punainen kuin eilen. Kävimme silti varmuuden vuoksi sairaanhoitajan vastaanotolla näyttämässä sitä, kun kerran aikakin oli varattuna. Hoitaja katsoi silmää ja antoi meille reseptin silmätippoja varten. Haen tipat huomenna, jos näyttää siltä, että niille on tarvetta. Jos silmä huomenna aamulla on parempi kuin tänään, niin en kyllä aloita turhaan kuuria. Tuskinpa ukko olisi kovin innoissaan silmätippojen laittamisesta. Sitä paitsi jos kyseessä on kuitenkin vaan naarmu tai viruksen aiheuttama tulehdus, niin eihän antibioottitipoista olisi edes hyötyä. Toivottavasti punoitusta ei huomenna enää olisi.

Terveyskeskusreissun jälkeen pikku-ukko sai maistaa ensimmäistä kertaa kanaa. Keitin kanafileetä vedessä, ja sen jälkeen hienonsin sen sauvasekoittimella. Tuloksena oli... no, sahanpurua. :D Sekoitin kanaa vähäsen porkkanasoseen joukkoon ja tarjosin ukolle. Pelkäsin etukäteen, että se alkaisi kakomaan kananmurusia, mutta hyvinhän se onneksi maistui. Porkkana muuten on nykyään pikku-ukon suosikkiruoka. Myös mango tuntuu uppoavan hyvin. Ensi viikolla voisin kokeilla avokadoa ja ehkä mustikkaa. Äitini sanoi, että oli jo löytänyt metsästä mustikoita. Pitäisi varmaan itsekin mennä katsomaan, viime vuotiset kun ovat pakastimesta jo loppuneet. Parin viikon päästä aion tarjota kauravelliä/puuroa. Muiden viljojen kanssa en aio pitää mitään kiirettä ja perunankin ajattelin aloittaa vasta kauran jälkeen.

Tähän mennessä syöminen on sujunut meillä aika mukavasti. Downeilla kun tuo syöminen saattaa olla joskus aika haasteellista. Välillä ukko ei suostu avaamaan suuta tai sylkee kaiken ruuan pois, mutta se taitaa tässä vaiheessa olla ihan tavallista. Kerralla menevät määrät eivät myöskään päätä huimaa, mutta tällä hetkellä pyrin siihen, että ukko söisi neljä ateriaa päivässä. Ja imetyskertoja tietysti tulee vielä monta siihen päälle. Niitä en ole millään tavalla säännöstellyt.

Tässä tämän päivän jutut, nyt ukko on herännyt päikkäreiltä ja kaipaa seuraa. M:kin tulee pian kotiin ja tänään on tortillailta!

Pikku-ukko nukkuu päikkärit nykyään tosi usein sohvalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti