maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus

Meidän perheen juhannus meni oikein mukavasti. Aattoiltana pikku-ukko jäi tuhdin maitoaterian jälkeen mammalle hoitoon, ja isi ja äiti pääsivät juhlimaan juhannusta. Ukko oli vähäsen itkeskellyt ennen nukahtamista, mutta muuten kaikki oli mennyt hyvin. Kotiuduimme juhlista niin ajoissa, ettei ukko ollut ehtinyt vielä herätä syömään. Tuttipulloa ei siis onneksi tarvittu lainkaan. Juhannuspäivänä ajelimme pitkin maakuntaa ja kävimme rantaravintolassa syömässä. Viikonlopun aikana ehdimme tehdä vaikka mitä, mutta kuitenkin taas sunnuntai tuli aivan liian nopeasti.

Pikku-ukko mökillä
Juhannusaaton lounas
Ravintolassa isin sylissä

Merimaisema
Syömässä ollessamme bongasimme muuten aikuisen downin. Siellä hän istui terassilla, ilmeisesti perheensä kanssa. Nykyään M:n kanssa tulee huomattua vastaantulevat downit, vaikkei heihin ennen ole kiinnittänyt mitään sen erityisempää huomiota. Eräänkin kerran näimme kauppareissulla nuoren downmiehen äitinsä kanssa ostoksilla, ja unohdimme jo hetkeksi mitä olimme ostamassa, kun yritimme salaa "kytätä" heitä. :D Emmekä todellakaan tarkoita sillä mitään pahaa, asia nyt vaan sattuneesta syystä kiinnostaa meitä kovasti. Toivottavasti kukaan ei ole huomannut tai pahoittanut mieltään tuijotuksestamme. Ainakin yritämme katsella ihan huomaamattomasti.

Lauantaiaamuna pikku-ukon naamassa komeili kolme mojovaa paukamaa. Päivän mittaan näytti siltä, että ne vain kasvavat ja minä ehdin jo vähän hermoilla ja kuvitella vaikka mitä kauheuksia. Äitini toimi kuitenkin järjen äänenä, ja hyttysenpistoja ne vain taisivatkin olla. Nyt ne ovat jo huomattavasti pienentyneet.

Pikku-ukkokaan ei säästynyt hyttysenpistoilta

Paluu arkeen on ainakin tänään tuntunut tosi nihkeältä. M:llä on aamuvuoroa tämä viikko ja me ukon kanssa jäimme M:n lähtiessä vielä nukkumaan. Aamu-unet venähtivät taas luvattoman pitkiksi ja ylipitkien unien jälkeen väsytti vain entistäkin enemmän. Ja siitä seuraa se, etten saa koko päivänä oikein mitään järkevää aikaiseksi. Huomenna lupaan herätä ukon kanssa aikaisemmin (tai ainakin yritän!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti