keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Pullo- ja nokkamukitreeniä

Olin jo ajatellut, etten enää edes yritä totuttaa pikku-ukkoa tuttipullolle, mutta viime päivinä olemme harjoitelleet taas sitäkin. Ja myönnän kyllä, että jokseenkin itsekkäistä syistä. Olisi tosi helpottavaa jos ukon voisi jättää edes yhdeksi illaksi hoitoon. Ja joo, olen myös ehtinyt jo tuntea syyllisyyttä aiheesta, mutta toisaalta uskon että pieni irtiotto voisi olla oman jaksamiseni kannalta hyvä juttu.

Alussahan pikku-ukko osasi olosuhteiden pakosta syödä hienosti myös tuttipullosta. Ukon ollessa noin parikuinen, pullo jäi pois pitkäksi aikaa ja seuraavan kerran kun sille olisi ollut tarvetta, ei ukko enää suostunutkaan juomaan siitä. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ollut viisasta tarjota ukolle tuttipulloa ihan muuten vaan vaikka kerran, pari viikossa. No, eipä sitä auta tässä vaiheessa surkutella.

Tähän mennessä olemme kokeilleet neljää erilaista tuttipulloa. Parhaiten juominen on onnistunut Ainun antikoliikkipullosta ja Aventin pullosta. Olen miettinyt, että pitäisikö vielä hankkia Tommee Tippeen Closer to nature -pullo. Kuvissa ainakin se näyttää aika hyvältä. Erilaisten pullojen lisäksi olemme harjoitelleet myös jo nokkamukista juomista, venttiilillä ja ilman. Venttiilin kanssa siitä ei ainakaan tunnu tulevan oikein mitään. Niin, ja sitten olen vielä hörpyttänyt ukolle maitoa ja vettä suoraan mukin reunalta.

Nyt kun näen tuon litanian kirjoitettuna, niin aloin miettiä että mahtaakohan tässä olla jo vähän liikaa yritystä? :D Ehkä parempi taktiikka olisi valita yksi vaihtoehto ja keskittyä sen treenaamiseen, eikä sotkea pienen päätä sillä, että maito tulee aina eri astiasta. Ja ennen kaikkea olla ottamasta liikaa paineita tästä asiasta. Tosin oman hankaluutensa asiaan tuo sekin, että maito ei oikein tahdo nykyään lähteä herumaan pumpulla. Ja minulla on jostain syystä hirmuisen korkea kynnys antaa ukolle korviketta, ainakaan vain oman mukavuudenhaluni takia. Sitä paitsi mahtaisko korvike edes kelvata ukolle?

Että tällaisia ajatuksia tänään. Nyt pitäisi vielä pestä pyykkiä ja pakata, sillä huomenna lähdemme ukon kanssa mamman luo loppuviikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti