perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pieni lentokone

Neljä päivää sitten näin ensimmäistä kertaa pikku-ukon nostavan kädet ilmaan vatsallaan ollessaan, ja sitä onkin sen jälkeen treenattu ahkerasti. On hauska seurata vierestä kun ukko jumppailee siten, että pelkkä maha enää koskettaa lattiaa. Siitä ei ole enää pitkä matka siihen, että ukko kääntyy vatsalta selälleen. Ja sen jälkeenhän se periaatteessa voi pyöriä mihin vaan, joten äidin pitää olla entistäkin tarkempana. Toistaiseksi ukko vielä keikkuu ja kaartelee puolelta toiselle kuin lentokone, mutta en ihmettelisi jos kääntyminen onnistuisi vielä viikonlopun aikana.Asiasta ihan toiseen: Tällä viikolla Hesarissa oli tosi ihana juttu down-poika Kallesta. Vähän jopa liikutuin sitä lukiessani, sillä tietenkin se sai minut taas ajattelemaan pikku-ukon tulevaisuutta. Tällaisia positiivisia juttuja tarvittaisiin ehdottomasti lisää ihmisten asenteita muokkaamaan. Juttu löytyy täältä.

4 kommenttia:

 1. Pikku-ukko osaa jo breakdancea! <3 Pihla neiti ei ole vielä läheskään noin ilmava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih! Aika osuvasti sanottu toi breakdance! :D

   Poista
 2. Hauskan näköistä menoa :) Positiiviset jutut on aina kivoja, hyvä että Down-lapset tulevat enemmän esille. Hurmaavia persoonia nämä ovat. Uskon, että jokaisen Down-lapsen äidin tai isän ajatukset menevät vuoristorataa (viittaan aikaisempaan postaukseesi), minusta tuntuu, että vaikka aina olen ollut sujut asian kanssa, niin välillä tulee myös huonoja hetkiä ja ei ole oikein voimia. Itselläni "tyhmät" ajatukset ovat häipyneet, kun lapsi oppii kävelemään, kommunikoimaan jne. Erilaiset lapset tuovat kyllä rikkautta elämään. Muista levätä, ottaa omaa aikaa, itsestäni olen ainakin sen huomannut, että hoitoapua pitää osata aika ajoin pyytää ja tekee hyvää myös lapselle, että ei ole äidin helmoissa koko ajan,meidän Inka on ainakin kovin omistuksenhaluinen ja takertuvainen minuun.
  Tsemppiä ja oikein hyvää kesää sinulle ja perheelle.

  t. Minsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos kommentistasi. On ihanan rohkaisevaa kuulla muiden down-lasten vanhempien mielipiteitä näistä asioista. Sillä te vertaiset, jos jotkut, tiedätte ainakin mistä puhutte! :) Hyvää kesää teille myös!

   Poista