tiistai 30. heinäkuuta 2013

Viikonlopun jutut ja kuvat

Perjantai-iltana kävin poimimassa mukillisen mustikoita, joita sitten muussattuna tarjosin lauantai-aamuna pikku-ukolle. Ihanaa kun äidin luona riittää suunnilleen se, että astuu takaovesta ulos niin on jo metsässä. Ja vielä kun taustaäänenä mustikkareissullani oli sirkkojen siritystä ja naapurin lampaiden määkimistä, niin idyllisempää hetkeä saa kyllä hakea!

Pikku-ukko on maistanut mustikkaa aiemminkin Piltti-versiona, mutta tuoreesta- ja purkkitavarasta ei kyllä oikein voi puhua edes samassa lauseessa. Toisen uuden makuelämyksen ukko reissullamme sai, kun mamma puristi mandariinista mehua ukon suuhun. Ilme oli ensin vähän yllättynyt, mutta luulen että ukko kyllä tykkäsi siitä.


En yleensä kovin paljon intoile pikku-ukon vaatteista, johtuen varmaankin siitä, että suuri osa niistä on saatu käytettynä tai ostettu kirpputoreilta. Olen innokas facebook-kirpputorien käyttäjä, sillä keksin rahalle muutakin käyttöä kuin upouudet vauvanvaatteet. Osasyynä tietenkin on myös se, että pikkukaupungissamme ei juurikaan ole kauppoja, joista shoppailla vaatteita ja lähimpään isoon kaupunkiin on sen verran matkaa, ettei sinne ihan tuosta vain viitsi lähteä. Ymmärrän kyllä äitejä, jotka ostelevat vauvoilleen paljon vaatteita ja myönnän, että jos asuisimme entisellä kotipaikkakunnallani, niin taatusti kaappimme pullistelisivat uusia vauvanvaatteita. Nimittäin kun lauantaina lähdimme siskoni kanssa vähän kauppoja kiertelemään, niin tuloksena oli tämä:


Nämä ihanuudet tarttuivat mukaan, vaikka tarkoituksena oli vain vähän katsella ja ostaa ihan vaan korkeintaan kaksi vaatetta. :) Toisaalta nyt kun olen asunut kaksi vuotta tässä pikkukaupungissa, mistä ei moisia ostoskeskuksia löydy, en voinut tavarapaljouden keskellä välttyä ajattelemasta, että kuka tätä kaikkea oikeasti tarvitsee. Niin paljon vähemmälläkin pärjää aivan mainiosti. Sen olen saanut itse todeta, vaikka aluksi tämä pikkukaupunki vähän ahdistikin.

Pikku-ukko muuten keksi viikonloppuna ihan uuden jutun. Nyt se on vatsallaan ollessaan oppinut suoristamaan kätensä ja nostamaan ylävartalonsa oikein ylös. Ja vatsalta selälleen kääntyminen tapahtuu nykyään tällä tekniikalla, kun se aikaisemmin tehtiin lentokoneilemalla. Lisäksi ukko on alkanut heiluttaa käsillään aivan mahdottomasti, ja hakkaamaan lelulla pöytää. On tosi mukava nähdä, että ukon taidot karttuvat ja ylävartalo vahvistuu. Selällä ollessaan ukko liikkuu kuin kellon viisari ja tänään vatsallaan ollessa sivusuunnassa (!?) ainakin ihan vähäsen. Kovasti sitä näyttää välillä kiukuttavan, kun eteneminen ei ahkerasta yrityksestä huolimatta vielä onnistu, mutta kaikki aikanaan.

Viikonloppu oli ihanan lämmin ja ukkokin selvästi nautti ulkoilusta. Pitäisi tosissaan ulkoilla enemmän täällä kotonakin. Ulkona on niin paljon enemmän mielenkiintoista katseltavaa pienelle ihmiselle. Tässä muutama kuva äitini takapihalta. Näyttää muuten jo hurjan syksyiseltä!

Mamman sylissä

Neponenkin oli mukana
Aurinkotuolissa on kiva olla

Automatkat sujuivat tällä kertaa oikein hyvin, toisin kuin juhannuksena. Eilen kotimatkalla autossa oli kovin unista porukkaa.


Perjantaina on äidin vuoro tulla meille viikonlopuksi. Elättelen toivoa, että lauantaina pääsisimme M:n kanssa vähän "kylille", toivottavasti ukko suostuu silloin kiltisti nukkumaan.

Kuulostaapa muuten siltä, että me olemme jatkuvasti reissussa tai sitten joku on meillä vierailulla. Niin kai se taitaa vähän ollakin, mutta mielestäni se on pelkästään mukavaa ja on hyvä, että ukko tapaa mahdollisimman paljon meille tärkeitä ihmisiä.

4 kommenttia:

 1. meilläki liikuttiin sivuttain, sillon ku ei vielä eteenpäin ryöminyt, siitä sivuttais liikkeestä lähettiin pakittaa ja sit lopulta saatiin se eteenpäin menoki sujumaan! :) onnea ukolle uusista taidoista! :) ja ihanalta vaikuttaa teijän "loma" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Jospa meilläkin tuo sivuttain liikkuminen enteilee pakittamaan lähtemistä. Silloin kyllä ukolla menisi vielä enemmän hermot, kun joutuisikin vain kauemmas sieltä mihin pyrkii. :D

   Poista
 2. Mä kyllä myönnän, että ostelen PALJON uutena ja liikaakin ehkä? Muttakun täällä on nuo alet 70% niin vaatteet maksaa 2-3€ kpl... Ja ne tulevat halvemmaksi kuin käytetyt. Kun alet on poissa, mäkin suosin kirppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alennusmyynnit on kyllä hyviä! Ja vauvanvaatteiden ostelu on ihanaa kun voi vaan valita eikä kenenkään tarvitse hikoilla sovituskopissa. Ja joka tapauksessa se halvemmaksi tulee, kuin jos shoppailisi itselleen :)

   Poista