maanantai 19. elokuuta 2013

Bumbo

No niin, nyt meillä on vihdoinkiin se bumbo. Ajattelin että se olisi paljon mukavampi ottaa mukaan M:n vanhempien luo "syöttötuoliksi", kuin sitteri. Siispä haimme sen aamulla kovalla tohinalla tuttavaltani. Kotiin päästyämme istutin pikku-ukon bumboon ja aloin syöttämään. Lopputuloksena oli sottainen lapsi ja turhautunut äiti. Ukko nuokkuu bumbossa melkein yhtä lailla kuin syöttötuolissa. Ja lisäksi se kurottelee jalkojaan kohti siten, ettei syömisestä tule mitään. Sitterissä syöttäminen on siis kuitenkin toistaiseksi helpompaa, mutta aion silti harjoittaa bumbossa istumista päivittäin edes jonkin aikaa.

Aamulla lähdössä bumboa hakemaan
Bumbossakin ylettyy varpaisiin!

Vähän myöhemmin selvisi, ettei bumbon hakemisella olisi ollut mitään kiirettä, sillä emme oikeasti edes pääse huomenna lähtemään reissuun. Päätimme, että nyt on keskityttävä alakerran remonttiin, sillä lämpökattila on tosissaan vaihdettava ennen syksyä. Jospa vaikka ensi viikolla ehtisimme pariksi päiväksi käymään. M ahkeroi alakerrassa tälläkin hetkellä, ja minua vähän harmittaa kun en osaa auttaa mitenkään. Toisaalta jonkun on joka tapauksessa oltava pikku-ukon kanssa, joten vaikka osaisinkin asentaa viemäri- ja lattialämmitysputkia, niin en siltikään voisi osallistua työhön.

Tuttavani muuten antoi vinkin, että sitten kun lapsi osaa jo liikkua, niin bumbo on mainio tapa saada lapsi pysymään vähän aikaa paikoillaan esimerkiksi sillä välin kun itse käy suihkussa. Saimme tuohon mukaan myös sen Play trayn, siihen kun laittaa jotain mielenkiintoista syötävää/tutkittavaa niin varmasti ukko istuu hetken rauhassa aloillaan. Tähän mennessähän Youtube on hyvin riittänyt pitämään ukon tyytyväisenä. Viimeksi tänään ukko oli lattialla kovin levoton, mutta kun laitoin Ellan ja Aleksin pyörimään, niin sain laittaa pyykit koneeseen ilman että ukko huutaa yksin olohuoneessa.

Lapsenvahti työssään

Muistattekos muuten tämän projektin? Nyt se on viimeistä lakkakerrosta vaille valmis!

2 kommenttia:

  1. Toi Bumbossa istuminen kehittyy kyllä ajan kanssa :) Ainakin meillä helpottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Eilen kun kokeiltiin vielä sen play trayn kanssa niin ukko istui jo paljon ryhdikkäämmin, ainakin vähän aikaa. :)

      Poista