torstai 1. elokuuta 2013

Rattaissa ensimmäistä kertaa

Tänään kävimme pikku-ukon tyttökaverin luona pitkästä aikaa, ja tyttiksen esimerkistä saimme inspiraation kokeilla laittaa ukko rattaisiin. Ihan vielä ukko ei taida olla valmis rattaissa istumiseen, mutta kyllä se niissä vähän aikaa viihtyi kun tuin sen peiton ja turvavöiden avulla istuma-asentoon. Mitenkähän noita istumiseen tarvittavia lihaksia saisi parhaiten vahvistettua? Harmi ettemme ole vieläkään päässeet sinne fysioterapiaan, sieltä varmasti saisi jotain ohjeita ja vinkkejä. Tällä viikolla kun varasin ukolle 8 kk neuvolakäyntiä, niin neuvolantätimme myönsi, että lähetteen tekemisessä oli käynyt alun perin jokin moka, eikä koko lähete ollut ikinä mennyt fysioterapeutille saakka. Mutta nyt asian pitäisi olla kunnossa ja odottelemme puhelinsoittoa fysioterapeutilta. Hänelle kuulemma on pitkähköt jonot, mutta toivottavasti ei enää menisi kauhean kauan.


  
Meillä on käytettynä ostetut Emmaljunga-yhdistelmät. Ne ovat hirmu isot ja kömpelöt, mutta riittävät mainiosti asuinalueemme hiekkateillä kärryttelyyn. Tosin sitten kun ukkoa voi ihan oikeasti istuttaa rattaissa niin meidän on hankittava pienempään tilaan menevät ja kevyemmät matkarattaat. Pitänee alkaa pikkuhiljaa jo perehtyä erilaisten rattaiden ominaisuuksiin. Ja tietty meillä asiaa pitää miettiä siltäkin kannalta, että ukko todennäköisesti tulee tarvitsemaan rattaita pidempään kuin tavislapset. Eli rattaiden olisi kuitenkin hyvä olla sen verran suuret ja jämäkät, että niihin menee isompikin lapsi. Tai sitten vain ostamme nyt sellaiset, mitkä tuntuu parhaalta ja vaihdamme myöhemmin tarvittaessa isompiin.

Nyt taidan liittyä M:n seuraan saunomaan. Tosi mukavaa kun ollaan pitkästä aikaa yhdessä kotona illalla. Vielä ensi viikko töitä ja sitten alkaa M:n loma, ihanaa! Loppuun vielä kuva iloisesta pikku-ukosta. Rakas pieni söpöläinen! :)

 

3 kommenttia:

  1. Hei,rullaappa pyyhe ja laita söpö pikkunen sen päälle mahalleen niin että rulla on rinnan alla.Osasinkohan selvittää...saa jumppaa selän lihaksille.Fysssrilta kysy kiilatyynyä lainaan.
    T.pienen extra tytön äiti

    VastaaPoista
  2. Sitten kun se fysioterapeutti soittaa, kannattaa pyytää lähete apuvälinelainaamoon. Siellä on todella hyviä apuvälineitä kuten rattaita ja erilaisia tuoleja. Näitä asioita voit toki tiedustella ennakkoonkin, jos tiedät missä teillä päin on tällainen lainaamo. Ihana vauva teillä. :)

    VastaaPoista