maanantai 26. elokuuta 2013

Sydämen kuulumiset

Tässä tulee pikainen päivitys tämänpäiväisestä sydänkontrollista. Saimme hyviä uutisia, pikku-ukon sydän on oikein hyvässä kunnossa. :) Tähän saakka huolenaiheina ovat olleet avoin valtimotiehyt ja läppävuoto (ja olihan siellä myös reikä sekä kammio- että eteisväliseinässä). Enkä muuten ikinä varmaan opi muistamaan, että mikä läppä se oli. Nyt valtimotiehyt oli enää noin millimetrin luokkaa, mikä on siis todella vähän. Ja läppävuotokin oli korjaantunut itsestään ihan pieneksi. Sellaista olin salaa jo vähän toivonutkin viime neuvolakäynnin perusteella. Neuvolalääkäri nimittäin sanoi, että sivuääni ukon sydämessä on tosi vähäinen. Ja korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen käsittänyt, että sivuääni johtuu nimenomaan läppävuodosta.

En voisi olla tyytyväisempi ukon sydämen tilanteeseen. Lääkäri sanoi, että noin vähäiset aukot ja vuodot eivät enää varmasti lähde itsekseen suurentumaan, päinvastoin ne voivat vielä entisestäänkin korjaantua. Sydänasiaa ei siis tarvitse enää murehtia ollenkaan, ihanaa! Tosin vielä ensi keväänä menemme tarkistuttamaan tilanteen, mutta varmaan vain sen takia, että nähdään onko tilanne pysynyt ennallaan vai korjaantunut edelleen.

Iloista viikonalkua kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Olipas mukavia, hyviä uutisia! :) Ja kiva oli lukea myös edellisen postauksen onnistuneesta neuvolareissusta! Hienoa, että kerrankin tukia ja apuja tarjotaan, eikä itse tarvitse tietää kaikesta kaikkea ja olla vaatimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Monenlaista huolenaihetta on viime aikoina riittänyt, mutta on tosi ihanaa kun näin iso asia on poissa mieltä painamasta. :)

      Poista