perjantai 6. syyskuuta 2013

Matkarattaat

En ole vauvatarvikkeilla hifistelijä, en sitten alkuunkaan. Olemme ostaneet/saaneet käytettynä vaunut, hoitopöydän, turvaistuimen, pinnasängyn, syöttötuolin ja paljon muuta pienempääkin tavaraa. Mutta nyt päätimme ostaa ukolle edes jotain ihan upouutena.

En jaksanut ihan kauhean tarkasti perehtyä erilaisten rattaiden ominaisuuksiin, sillä valikoima on niin valtava. Oikeastaan ihan ylisuuri jos minulta kysytään. Aikomuksena ei myöskään ollut käyttää matkarattaisiin montaa sataa euroa, joten se luonnollisesti karsi ison osan malleista pois. Kriteereinä oli, että etupyörät saa tarvittaessa lukittua ja että selkänojan saa täysin makuuasentoon. Niin ja kunnon turvavyöt tietenkin pitää olla.

Olin jo aiemmin katsellut käytettynä Oran Jovi Io -rattaita ja lukenut niistä keskustelupalstoilta. Jonkun mielestä ne olivat raskaat työntää, mutta pääosin kokemukset olivat positiivisia. (Ja nyt kun olen omiani testaillut, niin voin sanoa, etteivät ne ainakaan minun mielestäni ole raskaat.) Vielä kun löysin ne uutena 89 eurolla Orashopista, niin päätös oli tehty. Värikin sattui olemaan ihan mieleinen musta-sininen. Monet käytetyt mitä katselin kun olivat beigen värisiä, josta en tykkää yhtään.

Tässä ne nyt ovat. Eivätkä nuo siniset osat luonnossa kiillä yhtä paljon kuin salamavalossa.Näiden kantavuus on 16 kiloa, joten ne tulevat sopimaan pikku-ukolle pitkän aikaa, kunhan ne muuten vain kestävät käytössä. Mielestäni ne ovat kyllä oikein hyvän ja tukevan tuntuiset. Bonuksena niissä on vielä tilava tavarakori, mukiteline ja lokero pikkutavaroille. Ja jalkapeittokin kuului toimitukseen. Ja nyt alan kuulostaa jo ihan joltain mainosmieheltä, mutta kun olen näihin niin tyytyväinen!

Tuo moneen asentoon säätyvä selkänoja on oikeasti tosi hyvä ja tarpeellinen juttu. Nimittäin en vieläkään uskalla istuttaa ukkoa pitkiä aikoja pystyssä. Tai oikeastaan se ei ole mahdollistakaan, koska ukko valuu ennen pitkää huonoon asentoon. Istumista harjoitellaan pikkuhiljaa ja mielestäni keskivartalo on jo jonkin verran vahvistunutkin. Näin ryhdikkäästi meillä istuttiin syöttötuolissa eilen, ainakin vähän aikaa.


Loppuun vielä kuva haalareista, joista eilen kerroin. Kyllä meidän nyt kelpaa lähteä ulkoilemaan! :)


2 kommenttia:

  1. on kyllä kivan näköset noi rattaat! :) JA ihana toi tummanvihreäfleecepuku! :) Mua harmittaa ku mulla oli tolle lapselle viime keväänä IHANA fleecehaalari, mut nyt on jo liian pieni, ku toi kasvaa niin nopeesti :(

    VastaaPoista
  2. Joo tuo puku oli pakko saada kun näin sen kirppiksellä, melkeen jo odotan että kelit viilenisi ja saisi pukea sen ukolle! :)

    VastaaPoista