tiistai 10. syyskuuta 2013

Muutamia huomioita sekalaisista asioista

Tässäpä muutama pieni ajatus/havainto, joita viime päivinä on syystä tai toisesta tullut mieleeni. Taas kerran ehkä vähän hölmöjä juttuja, mutta halusin silti jakaa ne kanssanne.

  • Pikku-ukon synnyttyä puolitututkin huolehtivat, että imetänhän vauvaani ja että maito riittää. Jossain vaiheessa, ukon ollessa noin puolivuotias, tilanne yhtäkkiä muuttui. Kyselijät ovatkin vähän ihmeissään ja yllättyneitä: "Ai sä imetät vielä?".

  • Erikoinen ja ehkä vähän huvittava havainto, jonka olen jo aiemminkin tehnyt, mutta joka ensimmäisellä muskarikerralla suorastaan hyppäsi silmille: Ns. tavisvauvat näyttävät nykyään mielestäni vähän hassuilta isoine korvineen ja leveine suineen. Ja tätä ei todellakaan ole tarkoitettu loukkaukseksi ketään kohtaan, mutta kun päivät pitkät katselen pikku-ukkoa ja muita down-vauvoja vertaispalstalla, niin down-piirteistä on tullut minulle tavallaan se "normaali".

  • Puolivuotisneuvolassa ollut terkkari (ei siis ollut meidän oma neuvolantäti) oli kyllä oikein mukava, mutta oli tainnut ennen käyntiämme opiskella downin syndroomasta googlesta. Nimittäin ensimmäinen lausahdus hänen katsottuaan pikku-ukkoa oli: "Pysyyhän se kieli siellä suussa!" :D

  • Sitten yksi juttu, jota pohdin viime neuvolakäynnin jälkeen. Lääkäri tutki ukon suuta ja sanoi katsovansa onko kieli liian lyhyt. Ei se kuulemma ollut, mutta jäin miettimään, että eikö downeilla pitänyt olla liian iso kieli? Jos sen ei kerran pitänyt edes pysyä siellä suussa? Kenties se on sitten liian leveä eikä liian pitkä. Ota tästä nyt sitten selvää...

  • Miksi ihmeessä mihinkään vauvojen tuotteisiin pitää laittaa hajusteita? Hajuton Pirkka-talkki oli loppu kaupasta, joten jouduin ostamaan Natusan-talkkia. En suosittele sitä kyllä kenellekään, haju on karmaiseva, ihan kuin joku kaamea vessanraikastin, yök!  

Että tämmöistä tänään. Ei päätä eikä häntää, mutta tulipahan kerrottua... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti