maanantai 30. syyskuuta 2013

Nukkumisjuttuja ja paljuilua

Meilläpä onkin taikamakuupussi! Kolmen (melko) hyvin nukutun yön jälkeen uskallan varovaisesti julistaa näin. Viime yönäkin Ukko heräsi ensimmäistä kertaa vasta viiden aikaan, ihanaa! Makuupussi rajoittaa jalkojen liikettä, ettei Ukko pääse heräämään omaan potkimiseensa. Lisäksi se ei luisu pois päältä kuten peitto, vaan pussissa on lämmin ja hyvä nukkua lähes aamuun asti heräämättä. Hyvien kokemusten rohkaisemana uskalsin kokeilla tänään jotain ihan uutta, nimittäin nukuttaa Ukkoa päiväunille omaan sänkyynsä. Laitoin sen lounaan jälkeen makuupussissa sänkyyn ja jäin viereen silittelemään ja laulamaan (Oravanpesä on meidän nukkulaulu). Noin kymmenen minuutin kapinan jälkeen uni vei voiton ja Ukko nukkui kaksi ja puoli tuntia. Ihan mahtava juttu! Tein ruokaa, söin, siivosin ja juorusin puhelimessa kaikessa rauhassa.

Näin iloisena herättiin päikkäreiltä


Tuntui oikeastaan vähän kummalliselta, kun oli niin hiljaista keskellä päivää. Yleensä Ukko ei nuku kovin pitkiä päiväunia. Ei vaunuissa, eikä meidän sängyssämme. Tämä päivä on ollut vähän hiljaiseloa muutenkin. Meidän oli tarkoitus mennä aamulla kerhoon, mutta sängyssä pötköttely tuntui sittenkin houkuttelevammalta.

Huomenna olisi MLL:n perhekahvilaan tutustuminen. En ole vielä päättänyt menemmekö sinne. Toisaalta olisi kiva käydä katsomassa minkälaista siellä on, mutta jos käymme maanantaisin kerhossa ja torstaisin muskarissa, ja siihen päälle vielä kaikki Ukon erityisyyteen liittyvät käynnit, niin en ole varma tarvitsemmeko yhtään lisää ohjelmaa. Jossain vaiheessa haaveilin vauvauinnista ja -jumpasta, mutta uinnin hylkäsin korvaongelmia peläten, ja luulen vähän, että vauvajumppa olisi ollut Ukon kanssa aika vaikeaa sen hypotonisuuden vuoksi. Onneksi olemme löytäneet nyt muita harrastuksia.

Uimisesta puheenollen...

Viikonloppuna olimme kummien luona paljuilemassa. Kummitädillä oli hoidossa Ukkoa vähän nuorempi poika, ja vauvoilla oli paljussa huitomisesta ja ilmeistä päätellen oikein hauskaa. Toivottavasti voidaan ottaa joskus uudestaan!*Muoks. Katselin muutaman viime postauksen otsikoita, täytynee jatkossa vähän huolellisemmin miettiä tuota otsikointia! :)

2 kommenttia:

  1. Meillä kuopus nukkui tosi hyvin unipussissa. Sekin hillitsi kivasti potkiskelua ja pysyi hyvin päällä. Kesällä oli käytössä ohuempi ja talvella paksumpi pussi. :) Melkoinen hurmuri tuo teidän pikku-Ukko kyllä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti ovat yöt rauhoittuneet tämän makuupussioivalluksen jälkeen! Äidin tuo Ukkeli ainakin on onnistunut hurmaamaan perusteellisesti :)

      Poista