tiistai 17. syyskuuta 2013

Silmälääkärissä

Tänään olimme pikku-ukon kanssa keskussairaalassa silmälääkärillä. Tämä oli nyt siis se käynti, johon saimme lähetteen ukon 8 kk neuvolasta. M ei päässyt töiden takia mukaan, mutta pärjäsimme ukon kanssa kahdestaankin oikein hyvin. Uusien matkarattaiden kanssa oli ihanan helppo liikkua, verrattuna isoihin vanhoihin vaunuihimme.

Ensin meidät kutsui sisään hoitaja, joka tutki mm. ukon silmien liikkuvuutta ja epäiltyä karsastusta. Seuraavaksi lääkäri tutki silmiä ja laittoi ukolle pupilleja laajentavia tippoja, joiden vaikutusta istuimme aulaan odottamaan. Hetken kuluttua hoitaja tuli laittamaan vielä toiset tipat, ja odottelimme vähän lisää. Tässä vaiheessa ukko meinasi jo hermostua, mutta onneksi käytävää pitkin kärryttely auttoi. Lopuksi lääkäri vielä katsoi ukon silmänpohjat ja sitten pääsimme kotiin.

Odotushuoneissa on aina tosi symppiksiä leluja

Päivän saldona oli hassu nappisilmäinen pikku-ukko ja väsynyt äiti, sekä ennen kaikkea hyvä mieli. Karsastusta ei havaittu lainkaan ja muutenkin silmät toimivat ihan niin kuin pitääkin, ihanaa! En tosin alun perinkään epäillyt ukon silmissä olevan mitään vikaa, mutta luonnollisesti olen silti tosi iloinen ja helpottunut.

Nappisilmäinen ukkeli

Torstaina meillä on taas edessä sairaalareissu, tällä kertaa korvalääkärille. Se minua jännittää kovasti, paljon enemmän kuin tämänpäiväinen käynti. Vaikka olen ihan varma, että ukko kuulee, niin olen alkanut pelkäämään, että sen kuulossa on kuitenkin jotain vikaa. Esimerkiksi huonokuuloisuutta tai että se ei kuule jotain tiettyä äänenkorkeutta. Mietin välillä, että mitä jos ukon korvat ovat kuitenkin täynnä töhnää (vaikka neuvolalääkäri sanoi, etteivät ole) tai että sillä on jonkinlainen piilevä korvatulehdus. Onneksi lääkäri on jo niin pian, että saan mielenrauhan. Ja jos jokin olisikin vialla, niin torstain jälkeen ainakin tiedän missä mennään.

2 kommenttia: