maanantai 28. lokakuuta 2013

10 kk neuvola

Tänään aamulla oli Ukon 10-kuisneuvola. Neuvolakorttiin kirjoitettiin tällä kertaa näin: "Rauhallinen vauva, peruuttaen etenee jo mukavasti. Pituutta tullut mukavasti, painoa hieman vähemmän. Hapanmaitotuotteet, rasvalisä. Viestiä laitettu puheterapiaan." Tuo viimeinen siis siksi, kun saimme lähetteen jo kaksi kuukautta sitten, eikä puheterapeutista ole kuulunut vielä mitään.

Niin, se paino. Harmittaa vähäsen, kun olin ihan varma, että Ukko olisi jo yli kahdeksankiloinen, mutta painoa olikin vain 7750 g. Kahdessa kuukaudessa painoa on tullut lisää siis vain 240 g! Pituutta sen sijaan oli tullut hieman yli kolme senttiä, pituus oli nyt 71,4 cm. Tuohon vähäiseen painon kertymiseen on varmasti monta syytä. Ainakin syyskuussa sairastettu nuha huononsi Ukon ruokahalua melkein kahden viikon ajan, eikä viimeviikkoisella ensitietokurssillakaan ukko syönyt niin paljon kuin normaalisti. Ja tietty sekin varmasti vaikuttaa, että lähes koko hereilläoloaikansa Ukko jumppaa ja punnertelee lattialla, sillä kuluuhan siinä kaloreita.

Sain neuvolantädiltä ohjeeksi lisätä rypsiöljyä Ukon ruokiin. Olen jonkin aikaa lisäillyt ajoittain oliiviöljyä kasvis- ja lihasoseisiin ja voinokareen puuroon silloin tällöin. Täytyy ottaa nuo rasvalisäykset ihan vakituiseksi tavaksi jatkossa, mutta millekään rypsi-margariinilinjalle en kyllä lähde. Neuvolassa oli puhetta myös hapanmaitotuotteiden aloittamisesta, nyt kun Ukko on kymmenkuinen. Meillä on jääkaapissa kreikkalaista jugurttia, ehkä voisin huomenna aamupäivällä kokeilla tarjota sitä Ukolle ihan pienen maistiaisen. Jos maitotuotteiden ottaminen ruokavalioon sujuu hyvin, niin niistä Ukko ainakin saa sitten lisäenergiaa. Ja tietysti myös vähän vaihtelua ainaisille puurolle ja hedelmäsoseille.

Painoa lukuunottamatta kaikki oli ihan hyvin ja Ukko kehittyy rauhassa omaa tahtiaan. Neuvolantätimme on onneksi tosi mukava ja ymmärtäväinen ja pyrkii auttamaan kaikessa missä vain voi. Seuraava neuvolakäynti on vuodenvaihteen jälkeen ja toivottavasti siihen mennessä paino olisi noussut vähän paremmin kuin tällä kertaa.

Sitten vielä yksi juttu. Ukkopa ei etene enää vain peruuttaen. Tänään illalla houkuttelin jälleen kerran Ukkoa ryömimään eteenpäin vaikka minkä lelujen avulla. Sitten päätin kokeilla kameralaukkua, sillä sen narut kiinnostavat Ukkoa kovasti. Ja voi ihmettä, vihdoinkin se hoksasi, miten se saa vedettyä itseään käsillä eteenpäin, mahtavaa! Harmi ettei isi ollut näkemässä, mutta huomenna M:llä on vapaapäivä ja toivottavasti Ukko muistaa uuden taitonsa vielä huomennakin.

Tähän on hyvä lopettaa ja hipsiä nukkumaan Ukon kanssa. Tässä vielä pari vähän erilaista päikkärikuvaa loppuun.

Kun makuupussi on pesussa niin sängyssä pääsee möyrimään vaikka miten päin

Kissan päikkäripaikka
 

4 kommenttia:

 1. Ihan hyvän kokoselta Ukko ainakin näyttää :) Ehkä ens kerralla on painoa tullut enemmän. Hienoa kun on oppinut uusia juttuja. Taitava poika :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se vaan kasvaa ensin pituutta ja sitten vasta leveyttä. :) Tuntuu kyllä ihan mahtavalta aina kun Ukko hoksaa jonkin uuden jutun. :D

   Poista
 2. Toinen on vielä noin pieni :) Meillä on aika mahoton möhkäle toi poju ja saa kannella hiki otsalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ukkeli on mun pieni vaavi vielä. :)

   Poista