tiistai 15. lokakuuta 2013

"Äiti"

Eilen iltapäivällä olimme Ukon kanssa pitkästä aikaa ulkona kävelyllä. Pysähdyimme hiljaiselle tielle ottamaan kuvia, ja siinä kameran kanssa heiluessani se yhtäkkiä kuului, ihan selvällä suomen kielellä, "äiti". Menin hetkeksi ihan hämilleni ja sitten tietenkin ihastelin ja kehuin Ukkoa ihan valtavasti.

Yksi juttu vaan harmittaa. Nimittäin oma innoton suhtautumiseni tähän asiaan. Jos kyseessä olisi ns. tavislapsi, olisin ihan varma, että nyt se sanoi ensimmäisen sanansa. Nyt en oikein edes kehtaa olla innoissani tästä, ja epäilen, että Ukko vain sattumalta sanoi kaksi tavua oikeassa järjestyksessä. Inhottava tunne, kun en osaa olla iloinen tästä. Tai tarkemmin sanottuna en uskalla olla iloinen, lähinnä olen vain epäuskoinen. Tosin, jos joku muistaa, niin vähän aikaa sitten Ukko mielestäni yritti nukkumaan mennessä sanoa äiti. Ja taas tänään illalla se katseli minua kovin tutkiva ilme kasvoillaan ja tapaili: "äithhhh". Osaisikohan joku vanhemman down-lapsen äiti sanoa, onko mahdollista, että Ukko oikeasti osaisi jo yhden sanan? Ehkä kysäisen Facebookin vertaisryhmästä... No, oli miten oli, tässä kuitenkin ne kuvat tuolta reissulta.
 

2 kommenttia:

 1. Kyllä meille ensimmäinen sana tuli jo jokapäiväiseen käyttöön 9kk iässä, "anna" nimittäin. Hyvin tärkeä sekin :D Ätttää/äitiä hoetaan myös koko ajan ja selvästi minua sillä tarkoittaa. Uskon siis että tuo voisi teidänkin ekoja sanoja olla :) Onnea!

  T: Äiti ja 1v 3kk ds poju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että voi se ensimmäinen sana ihan oikeasti tulla näinkin aikaisin. :) Välillä sitä vaan heittäytyy ehkä vähän turhankin pessimistiseksi näissä jutuissa...

   Poista