torstai 31. lokakuuta 2013

Hankintoja

Kuten aiemmin jo mainitsin, niin sain ensitietokurssilla tietää, että nokkamukivaihe on syytä jättää kokonaan välistä ja tähdätä suoraan mukista juomisen oppimiseen. En nyt muista tarkalleen, mitä puheterapeutin Powerpoint-diassa luki, mutta nokkamuki ja tuttipullo kuulemma ylläpitävät jotenkin vääränlaista imuotetta. Kaipa sillä on jotakin tekemistä suun motoriikan kehittymisen kanssa. Harmittaa kun kuulin asiasta vasta nyt, kun olemme harjoitelleet nokkamukista juomista jo monta kuukautta. Onneksi olemme siinä sivussa harjoitelleet aina välillä myös tavallisesta mukista juomista.

Saimme vinkin kokeilla tällaista mukia, mutta sen hinta on mielestäni vähän turhan korkea. Siispä päätin hankkia meille kokeiluun sen sijaan tämän mukin, joka maksaa vain 11,90. Kuvasta poiketen meille on tulossa punainen muki, siniset olivat loppu verkkokaupasta.

Lovi 360 -muki (kuva: Baby Style)

Periaatteessa mukin idea on sama kuin kalliimmassa versiossa, mutta toteutus hieman erilainen. Tuon kanssa Ukko saa heilua ja huitoa, eikä kaikki juotavat ole heti pitkin pöytää ja lattioita. Aion kuitenkin jatkaa myös tavallisesta mukista hörpyttämistä, sillä sellaisesta juomaan oppimiseenhan tämä kaikki loppujen lopuksi tähtää. Tämä menee ehkä vähän hifistelyksi, mutta tilasin sitä varten myös tällaisen mukin sinisenä:

Difrax harjoittelumuki (kuva: Baby style)

En tiedä mitä kuvalle tapahtui, se muuttui ihan harmaaksi ja huonoksi kun lisäsin sen bloggeriin. Mutta saa siitä silti jonkinlaisen kuvan, millainen muki meille on tulossa. Mukin muodossa pointtina on se, että lapsen ei tarvitse kallistaa päätään, vaan pelkästään mukia, ja siinä on sopivan ohuet reunat juomisen opetteluun. Puheterapeutti siis suositteli ohutreunaista mukia harjoitteluvaiheeseen.

Mukien lisäksi tilasin valmiiksi jo pari Baby Björnin muovilusikkaa itsenäisen syömisen opetteluun. Tulkoon vaan sotkua, mutta haluan antaa Ukon harjoitella syömistä ihan itse heti kun se vähänkin ymmärtää hommasta jotain. Välillä olen jo tehnyt niin, että annan lusikan Ukon käteen ja itse ohjaan sen kättä ottamaan lusikkaan ruokaa lautaselta ja sitten laittamaan sen suuhun. Tuleepahan ainakin lusikoimiseen vaadittava liikerata tutuksi hyvissä ajoin.

Jonkin aikaa harkitsin jo potankin ostamista, vaikka pottaharjoitusten aloittamiseen meillä on vielä varmasti pitkä aika. En kuitenkaan osannut päättää minkälaisen olisin tilannut, joten jätin asian vielä sikseen. Mutta sitten kun tämä asia on oikeasti ajankohtainen, niin meille tulee varmaankin jompi kumpi näistä:

Kuvat: Baby Style

Vihreä on hienoin väri ja tuollainen irrotettava kippo on varmaan ihan käytännöllinen. Mutta näihin palataan sitten kun niille oikeasti on tarvetta.

 
Huomenna on tiedossa jännittävä päivä, tai oikeastaan ilta. Minun olisi tarkoitus lähteä viettämään iltaa vanhojen ystävieni kanssa ja M jää Ukon kanssa kotiin. Tietenkin lähden vasta kun Ukko on unimaitonsa saanut ja mennyt nukkumaan, ja tulen takaisin hyvissä ajoin, mutta silti vähän jännittää, miten kotona pärjätään kun äiti on poissa. Ärsyttävää, sillä en lainkaan suunnitellut olevani tällainen kontrollifriikkiäiti. Ikävä kyllä nyt tunnistan itsessäni sellaisia piirteitä. Luulen tosin, että se johtuu osittain siitä, että imetän vielä ja sen vuoksi olen niin sidoksissa Ukkoon. Varmaan tilanne helpottaa sitten joskus kun imetys loppuu tai edes vähenee.

Nyt pitäisi varmaan mennä nukkumaan, koska huomenna pitää jaksaa valvoa "hurjan" pitkään! :)

4 kommenttia:

 1. Heips, pakko jakaa tähän kun juuri kuulin ystävältä että on olemassa potan pohjaan tarra...ja kun lapsi pissaa pottaan, tarraan ilmesyy kuva :-) Eli pottaan pissaamalla saa kuvan näkyviin...jotta sellainen motivaattori :-) Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt myöntää että mulla on ollut semmoinen valmiina jo monta kuukautta vaikkei vielä oo edes pottaa. :)

   Poista
 2. Meidän pitäs myös hankkia potta!! Ajattelin hankkia sen mikä soi kun sinne pissii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soiva potta on muuten varmaan kanssa hyvä motivaattori! :)

   Poista