keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Poika pinteessä (ja vähäsen hehkutusta)

Olemme kovasti yrittäneet harjoitella eteenpäin ryömimistä, mutta peruuttaminen on tällä hetkellä Ukon ainoa tapa liikkua. Välillä se pakittaa itsensä jumiin seinää vasten tai sohvan alle. Eilen kävi näin:
Ukko ottaa asiat yleensä hyvin rauhallisesti, mutta osaa kyllä ilmoittaa, jos jokin paikka tai tilanne ei miellytä. Eli toisin sanoen, jos lattialla olo kyllästyttää tai jos Ukkoa väsyttää. Varsinaista itkua on tähän mennessä kuultu oikeastaan aika harvoin, mutta tällä hetkellä vierastaminen on tosi IN. Vieraat miehet ovat Ukon mielestä hirmu pelottavia. Kummisetä, isän veli, naapurin setä, kaikki ihan kauhistuttavia. Eilen sattui oikeastaan vähän huvittavakin tilanne. M tuli kotiin parturista ja istui Ukon kanssa ruokapöytään. Ukko katseli hetken M:ää kovin tarkasti, ja sitten pillahti itkuun. Reppana pelkäsi isiä, vaikkei muutos hiuksissa ollut edes kauhean suuri. Tarkka poika! Onneksi tänään ollaan taas viihdytty isänkin sylissä.

Loppuun vielä muutama huippujuttu, joita on ihan pakko hehkuttaa.
  • Ukko onnistui tänään saamaan kaksi Talk-murua suuhunsa ihan omin avuin, eikä edes tukehtunut niihin! Mielestäni aika hyvin huomioon ottaen, että olemme harjoitelleet vasta vajaan viikon.
  • Viikon sisään Ukko on alkanut myös laittaa käsiään välillä ristiin. Kai sekin on jonkinlainen etappi motorisessa kehityksessä?
  • Tähän mennessä Ukko on lähinnä huudellut pelkkää Ä-kirjainta (hyvin harvakseltaan muuta). Tänään aamulla laitoin keittiössä puuroa ja olohuoneesta kuului yhtäkkiä ponteva "vävvävvää!". Sitä on tänään hoettu koko päivän vaihtelevalla volyymilla ja äänenpainolla, erityisesti ruokapöydässä. Ihanaa, kaikki tällainen on tosi hienoa kehitystä suun motoriikan ja puheen kannalta!

Pienenä lisäyksenä vielä tuohon viimeiseen, että viime viikolla parina iltana peitellessäni Ukkoa nukkumaan, se mielestäni yritti sanoa "äiti". Toiveajattelua ja sattumaa? Ehkä, mutta en väitäkään että se sanoi, vaan että se yritti sanoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti