torstai 14. marraskuuta 2013

Ihmeellinen juttu

Mitenkähän pikkutyyppi, joka ei edes vielä oikeasti ryömi, löytyy kuitenkin aina tekemästä jotain kiellettyä? Jotenkin se onnistuu peruuttamaan ja kääntyilemään niin, että se lopulta päätyy jonnekin vaaranpaikkaan. Tällä hetkellä Ukon lempihommaa on kaikenlaisten johtojen kiskominen, makuuhuoneen oven tuuppiminen ja tuolien (erityisesti keinutuolin) heiluttaminen. Äiti-ilkimys vaan aina keskeyttää hauskat puuhat, etteivät tuolit kaatuilisi tai sähkölaitteet tippuisi. Vaarana on myös että sormet jäävät keinutuolin jalkojen tai makuuhuoneen oven alle.

Keinutuolia olisi niin kiva keinuttaa!
Tavallinen tuolikin käy paremman puutteessa

On jotenkin vähän huvittavaa, miten Ukko hermostuu, kun sitä kieltää tekemästä jotain. Onneksi harmitus ei kestä kauaa, kunhan Ukon huomion vain kiinnittää johonkin muualle. Alan pikkuhiljaa saada esimakua, minkälaista on katsoa ihan oikeasti ryömivän/konttaavan taaperon perään. Ja arvatkaa mitä, se ei haittaa minua pätkän vertaa. Päinvastoin odotan kovasti, että Ukko alkaisi ihan kunnolla ryömiä eteenpäin. Eilen näin ensimmäistä kertaa, että Ukko yritti vetää itseään eteenpäin ihan ilman että olin houkuttelemassa millään erikoisilla jutuilla. Yritän silti olla innostumatta liikaa, sillä tiedän, että voi mennä vielä viikkoja tai kuukausia, ennen kuin Ukko todella lähtee liikkelle.

Joku voisi tähän sanoa, tai itse asiassa olen aika monen ihmisen suusta jo kuullutkin, että "Ole vaan tyytyväinen, elämä on helppoa niin kauan kun se ei liiku". Ymmärrän kyllä että kukaan ei tarkoita pahaa niin sanoessaan, mutta en oikein osaa ajatella asiaa noin. Kyllä minä toivoisin, että minunkin lapseni kehittyisi ja oppisi asioita normaalissa tahdissa, enkä osaa iloita siitä, että niin ei tapahdu. Sen sijaan olen tosi iloinen aina kun Ukko oppii jotain uutta. Tuntuu ihan mahtavalta nähdä, että Ukko ihan oikeasti hoksaa asioita ja ymmärtää jo muutamia sanojakin. Esimerkiksi kun siltä kysyy "Missä lamppu?", niin se osaa jo katsoa ylöspäin. Ja kun tarpeeksi sinnikkäästi näyttää esimerkkiä, niin se osaa pyydettäessä laittaa palikan purkkiin, äidin taitava pieni poika!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti