tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulu etukäteen

Kävimme tänään kylässä erään työkaverini luona. Hänellä on kaksi pientä poikaa, joista pienempi on Ukkoa puolisen vuotta vanhempi. Ukko on saanut paljon pojilta pieneksi jääneitä vaatteita, ja itse taas olen saanut kaveriltani äitiys- ja imetysvaatteita. Tänäänkin lähdimme kotiin kolmen täpötäyden muovikassin kanssa. Saimme kaksi kassillista leluja, kassillisen kirjoja ja siihen päälle vielä vähän vaatteita ja pari imukuppilautasta. Ihan huippujuttu, nyt ei kyllä tarvitse enää ostaa yhtään leluja joululahjaksi! Paitsi että postissa on tällä hetkellä matkalla yksi, jonka tilasin viime viikolla, ja ainakin äidiltä ja siskoltani on tulossa vielä lisää. Mutta joulun ja synttäreiden jälkeen ei kyllä tarvitse hankkia leluja pitkään aikaan.

Ukko ja "uudet" lelut

Nyt kun katson olohuonettamme, niin oikeastaan tämä näyttää tällä hetkellä enemmän lastenhuoneelta. Ei se varsinaisesti haittaa, mutta ehkä täytyy vähitellen alkaa miettimään Ukon huoneen sisustusta, ja etenkin lelujen säilytystä. Mahdollisesti laitan osan leluista ja kirjoista vielä vaatehuoneeseen varastoon, ja otan niitä sieltä käyttöön pikkuhiljaa.

Juuri tänään puhuimme fysioterapeutin kanssa siitä, miten Ukko tarvitsee jotain todella mielenkiintoista motivoituakseen liikkelle lähtöön. Toisin sanoen mitä enemmän ääntä, vilkkuvaloja ja liikkuvia osia, sitä parempi. Fysioterapeutin luona on aivan mahtava Fisher pricen puhelin, josta Ukko on tosi innoissaan, ja nyt meillä onneksi on kotonakin kaikkea uutta ja jännittävää.

Sitten ihan toiseen aiheeseen. Muistatteko kun 10-kuisneuvolassa Ukon paino oli noussut kahdessa kuukaudessa vain 240 grammaa? Viime viikolla kun neuvolantäti soitti siirtääkseen 1-vuotisneuvola-aikaa, niin päätimme, että käymme ylimääräisessä punnituksessa nyt 11 kuukauden kohdalla. Siispä tänään aamulla ennen fysioterapiaa piipahdimme neuvolassa, ja ilokseni Ukon paino oli noussut kuukaudessa huikeat 550 grammaa! Pituuttakin oli tullut 1,9 senttimetriä. Pituuden ja painon suhdetta kuvaava käyrä ei enää mennytkään alaspäin, vaan aika suoraan tai ehkä jopa hieman ylöspäin. Ilmeisesti rasvalisästä on siis ollut hyötyä. Oli ihanaa saada mielenrauha tämän asian suhteen. Välillä kun tuntuu siltä, ettei Ukko syö päivän aikana kuin muutaman lusikallisen ruokaa ja muuten pelkkää maitoa. Seuraava neuvolakäynti on 30.12. ja sitä en kyllä odota yhtään innolla, sillä silloin Ukon olisi tarkoitus saada kolme rokotusta samalla kertaa.

Nyt alan vähän raivaamaan tätä tavarapaljoutta olohuoneestamme ja sitten yritän mennä nukkumaan. M:llä on tämän yön jälkeen kokonaiset viisi päivää vapaata. Mukavaa kun M:n ei tarvitse enää tehdä niin paljon ylitöitä kun vielä jokin aika sitten ja meillä on nykyään enemmän yhteistä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti