keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kuvia meidän päivästä ja turvaistuinpohdintaa

Terveisiä saunasta! Laittelen vielä parit kuvat tässä ennen nukkumaanmenoa. Tänään me olemme tehneet kaikenlaista, muun muassa...

...leiponeet kakun...


...leikkineet hurjasti uusilla leluilla...


...lukeneet monta kirjaa...


 ... ja kokeilleet jotain sormiruokailun tapaista...


...joka ei kyllä yhtään mennyt niinkuin piti!


Joo, tosiaan tuosta itse syömisestä ei oikein tullut mitään, kun Ukko vaan hermoili että miksei äiti jo anna ruokaa, mutta kaiken kaikkiaan tänään on ollut onnistunut päivä. Ukko pääsi yllättämään minut jälleen kerran osaamisellaan. Yhdessä uudessa lelussa pitää laittaa pallo sellaiseen "suppiloon" ja sitten siinä alkaa valot vilkkumaan ja musiikki soimaan. Näytin esimerkkiä Ukolle pari kertaa ja se tajusi samantien mistä on kyse. Tosin pallo ei oikein tahdo osua ihan kohdilleen, mutta idea on oikea, se on pääasia. Niin ja sitten vielä toinenkin uusi juttu, Ukko on alkanut tanssimaan kovasti! Musiikin soidessa sen jalat sätkivät vimmatusti ja pääkin keikkuu välillä tahdissa. Näkyy olevan rytmi veressä. :)

Huomenna sitten muskaria ja mahdollisesti reissu kaupunkiin turvaistuinta ostamaan. Olen käyttänyt muutaman illan tutkien eri vaihtoehtoja netistä, mutten ole vielä päättänyt minkä istuimen hankkisimme. Ensin harkitsin kasvot menosuuntaan olevia palkki-istuimia, jotka yllättäen ovat pärjänneet turvatesteissä hyvin, mutta nyt olen kyllä hylännyt ne. Selkä menosuuntaan taitaa kuitekin olla turvallisin matkustustapa näin pienelle, ja Ukko on niin kovin notkea ja "pehmeä" että pelkään, että tosipaikan tullen se luiskahtaisi pois palkin takaa. Toivottavasti huomenna päätös selkiytyy sitten kun pääsee ihan oikeasti näkemään istuimia ja vähän kyselemään myyjältä.

Nyt hyvää yötä!

8 kommenttia:

 1. Suloinen poika <3 Kyllä se sormiruokailun ideakin siitä lähtee valkenemaan kunhan aika on kypsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin, ei kai sitä ensi yrittämällä voikaan kovin suuria odottaa. Maissinaksut tosin menee hienosti suuhun. :)

   Poista
 2. Hei. Pienet lapset matkustavat selkä menosuuntaan. Pää on vielä painava ja iso vartaloon verrattuna. Äkkijarrutuksissa voi kaularangalle sattua tosi huonosti, kun pää lähtee eteenpäin. Ihanan virkeä poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen ajattelinkin, varsinkin kun lapsi on tällaista vähän hypotonisempaa mallia...

   Poista
 3. Aivan ehdottomasti selkä menosuuntaan ja ihan niin kauan kuin suinkin mahdollista istuinta niin pitää.Me pidettiin 3.5 vuotta selkä menosuuntaan.Teidän tilanteessanne vielä katsoisin että istuimessa todella hyvät sivutörmäyssuojatkin ja mahdollisuus kallistaa istuinta vähän taaksepäin lapsen nukahtaessa koska kyseessä tavallista hypotoonisempi lapsi.Terveisin Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, selkä menosuuntaan olevan istumen ajattelimmekin hankkia. Ja tuo kallistusominaisuus olisi kyllä myös tosi hyvä juttu.

   Poista
 4. Löytyikö istuinta? Meidän hypotomisella pojalla tähän asti ainoa, edes jotenkin toimiva istuin ollut BeSafe Izi Combi. Selkä menosuuntaan, myöhemmin voi kääbtää. meillä niin makuuasennossa kun ikinä. kallis istuin, tilaa vie tuhottomasti, mutta ainoa joka oikeasti oli edes jotenkuten toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me vielä ehdittykään mennä ostoksille. Kiitos vinkistä, meillä on nyt suositeltu kolmea eri istuinta, täytyy kirjoittaa ne ylös kun sitten joskus lähdemme istuinkaupoille. Mun pikku-Corollaan tuo ei kyllä varmaan mahdu mutta meidän toiseen autoon varmaan sopii.

   Poista