tiistai 10. joulukuuta 2013

Viikonlopun kuulumisia

Viime päivinä minulla ei ole ollut yhtään intoa (eikä kyllä pahemmin aikaakaan) kirjoittaa. Blogin kirjoittaminen on mukava mutta melko aikaavievä harrastus. Tai ainakaan minä en saa postausta aikaiseksi oikeastaan ikinä alta puolen tunnin. Puoli tuntia tai tunti Ukon nukkumaanmenon jälkeisestä "omasta ajasta" on iso siivu varsinkin nyt kun Ukon nukkumaanmenoaika on myöhentynyt puoli yhdeksän-yhdeksän välille. Sitä paitsi haluan itsekin mennä ajoissa nukkumaan, että ehdin nukkua mahdollisimman pitkän yhtenäisen unipätkän ennen aamuyön heräilyjä. Lisäksi jos M on kotona, niin luonnollisesti haluan viettää aikaa hänen kanssaan enkä nenä kiinni tietokoneen ruudussa.

No, nyt M on kuitenkin töissä, joten päätin unohtaa talossamme vallitsevan sotkun ja kaaoksen, ottaa glögimukin käteen ja tulla päivittämään vähän kuulumisia. Viikonlopun vietimme mamman luona, ja se sujui melko kiireisissä merkeissä, niinkuin aina. Perjantaina illalla kun Ukko oli mennyt nukkumaan, niin pääsimme M:n kanssa pitkästä aikaa kahdestaan vähän viihteelle. Tai siis ei sen kummempaa kun ystäväni luona kodassa istumista, mutta oli kyllä tosi mukavaa ja pieni irtiotto tuli todella tarpeeseen.

Mamman luona juuri kylvystä tulleena
 
Lauantaina juhlimme Ukon etukäteissynttäreitä, joissa vieraana oli mamma, isomamma, kummitäti (minun siskoni) sekä hänen miehensä. Kummitäti ystävällisesti lupautui hoitamaan tarjoilut, sillä minulla homma olisi kaatunut ajanpuutteeseen. Sitten joulun jälkeisiin isompiin juhliin minulla on enemmän aikaa suunnitella ja valmistaa tarjottavia.

Etukäteissynttäreiden tarjoilut

Ihan vielä ei kynttilän puhaltaminen onnistu

Lahjaksi Ukko sai hienoja vaatteita ja leluja. Kaikkia lahjoja en tullut kuvanneeksi, mutta tässä Ukko leikkii kummitädiltä saadulla rengastornilla. Näyttää ihan kuin se nostaisi hattua jollekin. :)Lauantaina kävimme myös vähän ostoksilla ja illalla vielä eräiden toisten kavereiden luona. Viikonloppu "kotopuolessa" menee aina ihan hirmu nopeasti ja tuntuu, ettei ikinä ehdi nähdä kaikkia joita haluaisi. Mieleni tekisi mennä Ukon kanssa kahdestaan käymään vielä ennen joulua, mutta se taitaa jäädä haaveeksi. Todennäköisesti pääsemme reissuun taas vasta ensi vuoden puolella.

7 kommenttia:

 1. Toi rengastorni on meidän pojan suosikki myös... ihanku aarre :)

  Osataanko teillä kasata renkaita torniin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihana, meinasin jo ostaa sen itse mut onneksi en ehtiny kun saatiinkin se sit lahjaksi. :) Ei se renkaitten kasaaminen ihan vielä onnistu mut harjotellaan, harjotellaan... :)

   Poista
 2. Ihana pieni mies teillä!<3 Heräilläänkö teillä vielä syömään yöllä, vai muuten vain aamuyön heräämiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä Ukko vielä öisinkin syö, yleensä onneksi vaan kerran. Oon vähän odotellut, että se jäisi vähän niinkuin itsekseen pois. Välillä yöt tosiaan on olleet ihan kauheita kun toinen herää aamuyöstä noin vartin välein. Omaan huoneeseen siirtäminen rauhoitti tilannetta paljon, mutta välillä niitä hankalia öitä silti vielä tulee, tällä hetkellä epäilen syylliseksi jotain ruoka-ainetta, ehkä ruista.

   Huomasitko muuten mun sähköpostiosoitteen tuossa sivupalkissa? Bongasin sut facebookin downiaisryhmästäkin, kun oli sama kuva kun blogissa. Mä oon siellä se joka kyseli siellä niiden mukien perään. :)

   Poista
  2. Meillä A on ruvennu nukkumaan kokonaiset yöunet 1kk iästä lähtien. En ois ite jaksanu tämänkään vertaa jos A ei ois antanu nukkua. Ihan lottovoitto kyllä ollu, mut tankkaa iltaisin senkin eestä maitoa ja alkaa vasta 22:30-24 nukkuun, mikä on sekin huono juttu, kun itellä jää yöunet kuitenkin aika lyhyeksi toisen lapsen aamuheräämisen takia. :(

   Öö ootas nyt putosin kärryiltä nuitten mukien takia. Tarkennahan vähäsen? ;)

   Poista
  3. Meillä tämä nukkumistilanne on koko ajan vähän elänyt, joskus pienempänä Ukko nukkui kyllä aika hyvin. Ja se oli hyvä koska sen kaiken muun myllerryksen päälle vielä univaje ois ollut kyllä tosi huono juttu. Toivottavasti teidän A ei missään vaiheessa aloita tämmöistä riekkumista mitä meidän Ukko! :)

   Niin siellä facebook-ryhmässä olen siis se joka siellä on tänäänkin huudellu, että oisko jollain meille harjoitusmukia myydä. Selvensikö asiaa? :)

   Poista
 3. Toivon kyllä että ei unien kans tulis ongelmia. Sitähän jokainen äiti toivoo. :-) ja toivotaan että teilläkin tasoittuis pian! Uni on niin tärkee asia. Joo nyt hoksasin. ;-)

  VastaaPoista