maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ulkoilua ja asiaa vaatteista

Tänään illansuussa kävimme taas vähän rataslenkillä. Ukolla taisi olla aika hauskaa ulkona, kun sisälle tultuamme sillä oli heti kova kiire takaisin ulko-ovelle.

Hauskaa oli

Mennään uudelleen!

Talvella ulkoilu ei huvittanut, mutta nyt kun kevät on tullut ihan kunnolla, niin olemme kunnostautuneet asiassa ainakin jonkin verran. Mutta ei minusta sellaiseksi äidiksi olisi, joka joka ikinen päivä istuisi pari tuntia hiekkalaatikon reunalla (tosin meillä ei edes ole vielä hiekkalaatikkoa). Minun mielestäni se olisi aivan kamalaa, jos meillä olisi jokin tarkka päiväohjelma, johon sisältyisi ulkoilua säässä kuin säässä. Enkä ota asiasta liiemmin paineita, sillä sitten kun Ukko aloittaa päiväkodissa, se varmasti saa ulkoilla ihan joka päivä.

Ensi talven päiväkotiulkoiluja silmällä pitäen tilasin eilen jo talvihaalarin Ukolle valmiiksi. Sain hienon vihreän Reiman 86-senttisen haalarin reilusti alennettuun hintaan. Samalla tilasin kesäksi kengät. Laitan sitten vaikka kuvia niistä, kun ne tulevat postista. Tosin tänään tuli jotenkin paha mieli koko Reimasta, kun telkkarista tuli MOT aiheenaan aasialaisten vaatetehtaiden kurjat työolot. En katsonut koko ohjelmaa, mutta luin aiheesta täältä, eikä Reima todellakaan ole mikään puhdas pulmunen näissä asioissa. Joskaan ei moni muukaan Suomessa toimiva vaatekauppaketju. Tuli jotenkin huono omatunto nyt tuosta haalarista ja muistakin ostelemistani vaatteista, vaikken mikään himoshoppaaja todellakaan olekaan. Toisaalta ei myöskään täydellinen boikotti ole kuulemma järkevä vaihtoehto, sillä työoloista huolimatta työpaikat ovat vaatetehtaiden työntekijöille elintärkeitä.

Että tällaista pohdiskelua tähän maanantai-iltaan. Välillä tuntuu, että teitpä miten päin tahansa, niin aina jossain kohtaa mennään metsään. Mutta ehkä se kohtuus ja kultainen keskitie asioissa on lopulta paras valinta.

4 kommenttia:

 1. Monet muutkin vaateketjut Suomessa käyttää varmaa samanlaisia tehtaita kuin Reima mutta Reima oli suostunu ohjelmaan ja muut ei, mitä se kertoo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ja hyvä pointti tuokin. :)

   Poista
 2. Sinulla on tosi kiva blogi! Etenkin noissa vauvakuvissa Ukko on niin ihana pallopää, samanlainen oli meilläkin joskus! :)

  Jos nuo vaateasiat kiinnostavat, niin suosittelen lukemaan Rinna Saramäen kirjan Hyvän mielen vaatekaappi. Siinä kerrotaan alussa pahan mielen vaatekaapista ja noista vaatetehtaiden oloista. Kirjan loppuosassa hoidetaan aikuisen naisen vaatekaappi kuntoon niin, että aina on tyylikästä päällepantavaa. Ainakin omia kulutustottumuksiani kirja tulee muuttamaan. Vaatteiden määrä on meillä ajat sitten ylittänyt kaappitilan ja tilanne on ärsyttänyt minua pidemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, ja kirjavinkistä! :)

   Poista