keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kattohommia

Eilen tuli vietettyä pari tuntia rapsuttaen sammalta pois talomme katosta. Meidän pihalla on puita niin paljon, että niistä lentää kaikkea roskaa katolle ja sitten siihen alkaa kasvaa sammalta. Ja huopakatto+sammal on pitkän päälle aika tuhoisa yhdistelmä. Ihan kaikkea en saanut pois kun en ylettynyt turvaköyden kanssa reunoille asti, ja katto on sen verran jyrkkä, etten uskaltanut liikkua sillä ilman köyttä.


Huomenna olisi tarkoitus vielä myrkyttää loput sammalet siten, että M on köyden toisessa päässä katon harjalla ja minä toisessa päässä myrkkyruiskun kanssa. Kuulostaa vähän jännittävältä, mutta se on ainut tapa yltää joka kohtaan. Ja kyllä M ihan varmasti jaksaa pitää minut katolla vaikka horjahtaisinkin.

Tänään aamupäivällä meille vaihdettiin uudet rännit. Siksi päätinkin eilen alkaa siivoamaan kattoa, että suurimmat sammalet päätyivät vielä vanhoihin ränneihin.

Emme olleet viitsineet aikoihin enää edes puhdistaa vanhoja puhkiruostuneita rännejä, ja niissä kasvoikin jo aikamoinen kattopuutarha, kuten kuvasta näkyy.

Ennen
Jälkeen
Mielestäni koko talon yleisilme jollain tapaa raikastui uusien valkoisten rännien myötä. Olen tosi tyytyväinen, että vihdoinkin saimme tämän homman hoidettua, sillä pitkään sitä olikin jo suunniteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti