tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäkuvapostaus I

Kesä on kulunut ihan hurjaa vauhtia, ja olemme ehtineet tehdä vaikka mitä. En ole kesällä heilunut kameran kanssa niin ahkerasti kuin tavallisesti, mutta näköjään kuitenkin siinä määrin, että katsoin parhaaksi tehdä kesäkuulumispostauksen kahdessa osassa.

Kesän aikana olemme reissanneet aika paljon, mutta reissumme ovat suuntautuneet lähinnä M:n ja minun kotipaikkakunnille ja muutenkin ihan vaan kotimaahan.

Alkukesästä kävimme M:n veljen perheen kanssa Särkänniemessä, melkein samalla kokoonpanolla kuin viime kesänä. Tällä kertaa Ukko luonnollisesti ymmärsi huvipuiston päälle vähän enemmän kuin viime vuonna. Pienellä miehellä riitti katseltavaa ihmisvilinässä ja pääsipä se jopa pariin laitteeseen äidin kanssa yhdessä. Delfinaariossakin kävimme, mutta Ukko kyllästyi istumaan paikallaan aika nopeasti ja katsoimme parhaaksi poistua vähän ennen esityksen loppua. Alla olevassa kuvassa olemme Koiramäessä katsomassa eläimiä. Harmi vaan, että juuri silloin satoi vettä ja suurin osa eläimistä kökötti mökeissään suojassa. Kaiken kaikkiaan päivä oli kyllä onnistunut. Ukolle päivän parasta antia taisi tosin olla niinkin simppeli juttu kuin jäätelön maistelu.


Juhannuksen vietimme aika rauhallisissa merkeissä. Tarkoituksena oli olla mökillä, mutta jääkautta muistuttava sää ajoi meidät äitini luo. Muutenkin mökkeily kallioisella rannalla ei ole vauhdikkaan ja täysin vaarantajuttoman nelivedon kanssa ihan ongelmattomin juttu, joten jätimme suosiolla mökkeilyt myöhempään ajankohtaan.

Viikko juhannuksen jälkeen olimme M:n kanssa iskelmäfestareilla. Minulle ehdoton kohokohta oli nähdä Haloo Helsinki vihdoinkin livenä.
 

Festari-ilta oli mukavaa vaihtelua arkeen ja oli ihanaa päästä M:n kanssa kahdestaan ihmisten ilmoille. Ihan hirmuisen railakkaasti emme kuitenkaan juhlineet, vaan keskityimme lähinnä ruokakojujen antimiin, jotka iskelmäfestareilla muuten olivat tosi hyvät. Ostimme festareilta Ukolle myös kuvassa näkyvän yöpuvun. Mitenhän tässä näin on päässyt käymään? Ennen festareilla meininki oli vähän toista luokkaa, kun nykyään vaan syömme ja ostelemme lastenvaatteita!


Heinäkuussa onnistuin yllättämään M:n täydellisesti. Tein ja pakkasin salaa retkieväät ja sitten istutin M:n autoon ja lähdimme "kauppaan". Ihmetys oli suuri, kun kurvasimmekin lapsenvahdin pihaan ja jätimme Ukon sinne. Sen jälkeen ajoimme läheiselle näkötornille. Kilometrin mittaisen polun yläpäässä odottivat mahtavat maisemat ja evästauko. Oli kyllä tosi hauska retki, ja sääkin sattui olemaan juuri sopiva.


Olen kesällä innostunut myös uudesta harrastuksesta, nimittäin melonnasta. Kaupungissamme kokoontuu viikoittain melontaporukka, johon pääsee mukaan kahdellakymmenellä eurolla. Harmillisesti rajallinen budjetti hieman häiritsee harrastusta. Pari kertaa kuitenkin olen päässyt tänä kesänä jo melomaan ja tarkoituksena olisi vielä ainakin kerran mennä. Reissut ovat olleen tosi mukavia ja maisemat upeita. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos vain on mahdollisuus.

Äiskä meloo (kuva by Ulmeri)
 Onneksi kesä ei sentään ole vielä ihan kokonaan ohi. M:n toinen kahden viikon mittainen lomapätkä alkoi eilen, joten ehtiihän tässä touhuta vielä monenlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti