perjantai 26. syyskuuta 2014

Blogin uusi nimi

Olen jo kuukausitolkulla tuskaillut blogin tyhmän nimen kanssa, mutta en ole saanut aikaiseksi keksiä parempaakaan. Viime yönä kun en saanut nukuttua, sain kuitenkin idean: Melkein tavikset. Tadaa!

Uudessa nimessä minua miellyttää ensinnäkin se, että se on suomenkielinen. Nimi myös kuvastaa paremmin meitä ja blogin sisältöä. Ainakin minulle tulee nimestä välittömästi mieleen perheblogi, toisin kuin vanhasta Downtown-nimestä. Uusi nimi tietenkin myös viittaa siihen, että vaikka olemmekin muuten aika perusperhe, niin luonnollisesti Ukon ekstrakromosomi tuo mukanaan jonkin verran ekstrajuttuja vanhemmuuteen ja elämään yleensäkin.

Vaikka sana "downtown" ei oikeasti liitykään mitenkään itse downin syndroomaan, niin mielestäni blogin nimenä se kuitenkin oli vähän rajoittava, ikään kuin blogi käsittelisi pelkästään vain down-juttuja. Toisaalta aika iso rooli niillä on tähän asti ollutkin, mutta kirjoittaisin mielelläni enemmän myös muista asioista. Tai siis tietty olen tähänkin mennessä kirjoittanut, mistä huvittaa, mutta uuden nimen kanssa on jotenkin vielä "vapaampi" olo, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Aikanaan kun perustin blogin, kirjoitukset ja ajatukset ylipäätään keskittyivät melko tiiviisti Ukon downin syndroomaan. Ehkä nimenmuutos kertoo jotain myös omasta päänsisäisestä prosessistani tämän asian suhteen. Toki downin syndrooma on vahvasti läsnä elämässämme, sitä ei käy kieltäminen, mutta enää koko elämä ei pyöri syndrooman, saati sen takia murehtimisen ympärillä. Ja tiedättekö, on ihan mahtavaa tajuta tällainen asia! Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta kun saan ahaa-elämyksen kirjoittaessani. Kirjoittaminen on välillä niin ihanan terapeuttista, suosittelen lämpimästi! Ja jos kirjoittaminen ei houkuttele, niin toivottavasti lukeminen auttaa. Tuoreena down-vauvan äitinä itseäni ainakin olisi varmasti helpottanut kuulla, että kyllä ne asiat vielä asettuvat uomilleen ja kaikki järjestyy, ihan varmasti.

Tätä pakettia en palauttaisi, vaikka mikä olisi!4 kommenttia:

 1. Hei, tää uus nimi on loistava! Kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Olipa taas kiva lukea sun blogia, kun tuun siitä niin hyvälle tuulelle. Onnea uudelle nimelle! :) Olen aiemminkin kommentoinut sitä, että sun blogista saa uutta voimaa välillä haastavaan arkeen. Monet kirjoitukset peilaavat niin hyvin omia fiiliksiä, niin ilossa, kuin vähemmän kivassakin. Kuten kirjoitat, niin tuoreelle äidille on tärkeää lukea asioiden valoisasta puolesta, kuitenkaan unohtamatta tosiasiaa extrakromosomin olemassa olosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ihanaa kuulla että olet saanut vertaistukea blogistani! :)

   Poista