maanantai 24. marraskuuta 2014

Jännitystä viikonloppuun...

...järjesti tällä kertaa äitini oikein raskaalla kädellä. Tässä koko tarina:

Perjantaina iltapäivällä kun heräsimme koko perhe päiväunilta, huomasin puhelimeeni tulleen tekstiviestin. Se oli äidiltäni ja kuului kutakuinkin näin; "Olen sairaalassa, auto meni lunastukseen, älä pelästy ei mitään ihan kamalaa".

Totta kai halusin mahdollisimman pian päästä äitiä katsomaan ja auttamaan, ja ajattelin, että tämä reissu olisi ehkä helpointa hoitaa ilman Ukkoa. Onneksi naapurimme lupautui lapsenvahdiksi, sillä M oli juuri lähdössä töihin yövuoroon. Pääsin nopean pakkaamisen jälkeen matkaan, mutten siitä huolimatta ehtinyt enää perjantaina sairaalaan. Osastolla jossa äiti oli, oli vierailuaika ehtinyt loppua ennen kuin ehdin perille. Matka sujui muutenkin harmillisen hitaasti, sillä puolivälissä ajokeli muuttui tosi kurjaksi lumipyryn takia.

En halunnut mennä yksin yöksi äidin luo tyhjään taloon, joten soitin ystävälleni, joka onneksi oli kotona. Kiitos vielä M&J että sain yöpyä teillä, oli mukavaa! 

Lauantaina aamulla sain ilokseni kuulla, että äiti pääseekin sairaalasta pois jo samana päivänä. Suuntasin siis hakemaan äidille ehjiä vaatteita ambulanssimiesten leikkaamien tilalle, ja sitten kävimme siskoni kanssa hakemassa potilaan kotiin. Minä jäin äidin luokse vielä lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi ja sunnuntaina teimme siskoni kanssa vahdinvaihdon, kun minun oli lähdettävä kotiin.

Ja nyt kaikkia jo varmasti kiinnostaa, mitä sitten oikein oli tapahtunut. Äidin auto suistui vastaantulijoiden kaistan yli ulos tieltä, osui matkalla kai tierumpuun, pyörähti katon kautta ympäri ja pysähtyi vasemmalle kyljelleen. Suunnilleen jotenkin näin, en ihan sataprosenttisen varmaksi osaa sanoa, kun en itse ollut näkemässä. Eikä äitikään tarkalleen tiedä, kaikki kun kävi niin nopeasti. Tämän tuloksena äidiltä murtui lannenikama sekä yksi sormi, ja mustelmia löytyy monesta paikasta. Elämä on pitkän aikaa varmasti aika hankalaa, kun joutuu käyttämään tukivyötä, eikä saa istua. Ja sen lisäksi on vielä sormi paketissa.


Tässä vaiheessa sitä voisi surkutella huonoa tuuria, murtuneita luita ja menetettyä autoa. Mutta koska olen tainnut periä äidiltä peruspositiivisen elämänasenteen, en aio tehdä niin (ainakaan kovin paljon). Sen sijaan voin olla kiitollinen monesta asiasta. Onneksi äiti ei loukkaantunut pahemmin. Onneksi ketään ei tullut juuri äitiä vastaan. Onneksi auto ei osunut tapahtumapaikalla tien vieressä oleviin puihin. Onneksi kyydissä ollut äidin kissa selvisi säikähdyksellä. Onneksi sitä ja onneksi tätä. Auto on vain peltiä, äitiä ei korvaa mikään!

Viikonloppu ei siis tosiaan mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut, mutta tulipahan taas muistutus siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää.

Muistakaahan käyttää turvavyötä,
ja nyt kaikille hyvää yötä!

6 kommenttia:

 1. Hurjaa. Onneksi tosiaan ei käynyt pahemmin. Hyvä ettei ollut vastaantulijoita tai jalankulkijoita tai muuta edessä. Pikaista paranemista äidillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä olisi ollut ainekset pahempaankin onnettomuuteen, mutta onneksi niin ei käynyt. Kiitos, välitän terveiset äidille. :)

   Poista
 2. Liikenteessä ei tarvita kuin yksi pieni virheliike ja siitä voi seurata kamalia asioita. Aina ei riitä, että itse osaa ajaa rauhallisesti ja varsinkin huonolla kelillä hiljaksiin, kuitenkin löytyy niitä jotka kaahailee ja törttöilee. Ennen en ole niinkään pelännyt autoilua, mutta nyt kun on pieni matkustaja takapenkillä, voin sanoa pelkääväni useinkin.

  Onneksi äitisi on kutakuinkin kunnossa ja selvisitte kaikki säikähdyksellä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Itsekin tulee nykyään ajeltua varovaisemmin kuin ennen, kun on takapenkillä arvokas lasti. :)

   Poista
 3. Hui! Aika hyvässä kunnossa tuo auto kuitenkin siihen nähden, että kierinyt ympäriinsä.

  Nyt kun kaikki on aika hyvin, jäi kiinnostamaan mitä kissalle tehtiin? Miten kissa pääsi onnettomuuspaikalta turvaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi oli auto vahvaa tekoa niin suojasi äitiä.

   Kissa pääsi paikalle sattuneen tuttavan kyydissä äidin naapurille hoitoon. :)

   Poista