keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joulukorttikuva

Löysin jokin aika sitten kirpparilta Ukolle juuri sopivan ihanan tonttupuvun. Sen lisäksi, että tietenkin jouluna Ukko saa käyttää sitä, otin myös tämänvuotisen joulukorttikuvan Ukosta tonttupuvussaan.


Olin kahden vaiheilla, otanko kuvat olohuoneen nojatuolilla vai saunassa. Sauna olisi ollut varmasti tunnelmallisempi ympäristö, mutta siellä ongelmana on pimeys, sillä kamerani ei todellakaan mitään huippuluokkaa. Päädyin siis ottamaan kuvan olohuoneessa päiväpeitolla päällystetyllä nojatuolilla.


Puin Ukon tonttupukuun ja -lakkiin ja annoin sille käteen kuusenkoristeomenan. Avuksi pyysin M:ää hieman harhauttamaan Ukkoa, jotta tonttulakki pysyisi edes hetken päässä. Siitä huolimatta sain todellakin kokea, että Ukko on nykyään paljon vaikeampi kuvauskohde kuin pienempänä. Räpsin lähes neljäkymmentä kuvaa, joista valitsin yhden rajattavaksi ja muokattavaksi joulukorttia varten. Tämän postauksen kuvista yksikään ei päätynyt korttiin, vaikka eivät nämäkään kuvat varsinaisesti epäonnistuneita ole. Ne eivät vain olleet ihan joulukorttiainesta.


Tilasin äsken kortit Ifolorilta. Voin sitten lähempänä joulua paljastaa, minkälainen kortista tuli. Korttien lisäksi tilasin ison pinon valokuvia ja tein äidilleni lahjaksi kuvakalenterin. Tykkään kehittää ja järjestellä paperikuvia, niitä on jollain lailla mukavampi selailla kuin koneella olevia kuvia. Ja jos tietotekniikka pettää, niin onpahan ainakin osa kuvista turvassa albumissa.

Joulukorttiprojektin myötä aloin jo odottaa joulua ihan tosissaan. Olen toistaiseksi malttanut mieleni jouluvalojen kanssa, mutta ensi viikolla aion ripustaa ne, onhan sitten jo ensimmäinen adventti. Kolme lahjaakin on jo hankittuna valmiiksi.

Joko tekin odotatte joulua?


2 kommenttia: