sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Meidän joulu ja synttärivalmisteluja

Heipparallaa! Sairastelut ja joulukiireet ja toisaalta taas joulunviettoon hiljentyminen ilman läppäriä ovat pitäneet minut aika tehokkaasti poissa blogimaailmasta, mutta nyt päätin tulla kertomaan joulustamme, ja vähän myös Ukon synttärijärjestelyistä.

Vietimme joulun tänäkin vuonna ihan vaan kotosalla. Se oli paras ratkaisu muuten kiireisen joulunalusajan jälkeen. Tuntuu, että olen joulukuussa ollut koko ajan liitämässä sinne ja tänne. Aika kuluu ihan siivillä ja en voi uskoa, että huomenna vietämme jo Ukon kaksivuotisjuhlia ja ensi viikon perjantaina palaan töihin! Onneksi minulla on tosi ihanat työkaverit, joiden kanssa viettää mielellään vaikka vapaa-aikaakin. Vähän ennen joulua pyörähdimme yhdessä risteilyllä. Oli kyllä hauska reissu, vaikka kuvassa tosin olenkin yksin hytissä päänsärkyisenä lepäämässä.

Pitkästä aikaa olin ikkunallisessa hytissä, sieltä oli kiva katsella aurinkoista maisemaa.
Ennen joulua kävin tietenkin myös äidin luona viemässä lahjat (Ukkoaiheinen seinäkalenteri ja kirja) ja ehdimme tehdä pikavisiitin myös M:n kotipaikkakunnalle. Jouluksi taas minun siskoni tuli meille, mikä oli tosi mukavaa. Ukkokin oli kummitädistä tosi innoissaan eikä vierastanut yhtään edes aluksi.

Olemme melko perinteisen jouluruuan ystäviä, ja joulupöytäämme kuului kinkun lisäksi peruna-, porkkana- ja maksalaatikko, rosolli, perunat ja kastike, vihreä salaatti, sillikaviaari, savukala ja joululeipä. Tänä vuonna osasimme laittaa ruokaa juuri sopivasti, eikä roskikseen päätynyt juuri mitään. Tykkään oikeastaan kaikista jouluruuista tosi paljon, mutta kyllä kolme päivää alkaa olla aika maksimi mitä niitä jaksaa syödä. Suklaakin alkaa tursuta jo ulos korvista (ja ihohuokosista!).


Aatonaattona kävimme siskoni ja Ukon kanssa yhdessä hakemassa meille kuusen ja aattoaamuna koristelimme sen. Haaveilen oikein perinteisistä kuusenkoristeista, pipareita ja suomenlippuja ja muuta sellaista, mutta muistan koristeasian aina liian myöhään. Siispä kaivoimme esiin taas jokajouluiset kultaiset ja punaiset pallot. Jännitin vähän etukäteen, miten Ukko suhtautuu joulukuuseen, mutta aika turhaan. Eihän kuusi kaatunut kuin yhden kerran, mikä nyt on tässä talossa aika perussettiä oli lasta tai ei.

Kuusenkoristelu meneillään
Aattoaamun ohjelmaan kuuluu luonnollisesti myös joulupukin kuumalinja. On kivaa, että jouluna tulee niin paljon lastenohjelmia ja musiikkiohjelmia, joita molempia Ukko tykkää nykyään katsella.


Joululahjoja tuli tänä vuonna vieläkin suurempi määrä kuin viime vuonna. Suurin osa niistä oli luonnollisesti Ukolle. Joulupukkia meillä ei käynyt, M vain laittoi lahjasäkin ulos portaille ja koputti oveen. Ehkä sitten ensi jouluna voisimme hankkia oikean pukin lahjoja tuomaan. Luulen, että tänä vuonna Ukko ei olisi pukista paljon perustanut. Pakettien avaaminenkaan ei vielä oikein sujunut, mutta kiinnosti kyllä kovin.Ukko sai lahjaksi paljon kirjoja, vaatteita, monenlaisia leluja ja aivan valtavan kuorma-auton. Aaton jälkeen aika on kulunut mukavasti uusia tavaroita ihmetellessä. Alla tyylinäyte, miten uuden keppihevosen kanssa mennään.Joulusta kun on päästy, niin huomenna vuorossa ovat Ukon syntymäpäiväjuhlat, ja niitä onkin tänään ahkerasti valmisteltu. On käyty kaupassa ostoksilla, siivottu ja tehty valmiiksi pitsaa suolaiseksi tarjottavaksi. Myös täytekakku on jääkaapissa koristelua vaille valmiina.

Vieraita on kutsuttu kymmenkunta, toivottavasti kaikki pääsisivät tulemaan, viime vuonna kun vierasjoukossa kävi sairastelujen vuoksi pieni kato.

Yritin tehdä kaiken tänään mahdollisimman valmiiksi. Laitoin kahvikupitkin pöytään jo odottamaan. Viime vuonna meillä oli joulukoristeiden keskellä ilmapalloja ja serpentiiniä. Tällä kertaa jätin sellaisen rekvisiitan ostamatta, mutta otin pöydästä joululiinan ja -koristeet jo pois ja ostin tulppaanikimpun ja uusia ei-jouluisia kynttilöitä.


Synttäreistä enempi juttua ehtimisen mukaan sitten huomenna tai ensi viikolla. Nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna juhlia!

4 kommenttia:

 1. Paljon Onnea, Ukko 2v!

  t. Pirjo

  VastaaPoista
 2. Voi ei tuo joulukuusen kaatumis kohta!! :-D:-D miten oottaki niin samanlaisia? Meilläkin on kerenny jo kerran kaatua tälle joulua. Tapahtui A:n ja isännän vähän riehuessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hehheh :D Ja sitten on kiva luututa vettä ja neulasia, mutta silti se kuusi on aina kumminkin oltava :)

   Poista