sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Meidän päivä 27.2.

M lähti jo aikaisin aamulla painonnostokisoihin ja me lasten kanssa jäimme jatkamaan unia. Vähän puoli yhdeksän jälkeen havahdun, kun Ukon huoneesta kuuluu töminää. Menen katsomaan ja Ukko onkin jo kurkkimassa huoneensa ovella. Aamupesun jälkeen Ukko katselee piirrettyjä sillä välin kun itse pesen hampaat ja puen päälleni.

Seuraavaksi tyhjennän tiskikoneen, laitan meille aamupuuron tulemaan ja Ukko leikkii huoneessaan dinosauruksilla. Sitten Ukko haluaa vielä piirtää ja annan sille kynän ja paperia siksi aikaa kun puuro valmistuu. Yleensä syön itse aamuisin jotain muuta, mutta tänään ajattelin mennä helpoimman kautta ja syödä samaa kuin Ukko. 


Kesken aamupalan Veikka herää uniltaan ja käyn hakemassa sen sängystä. Onneksi se on hyvällä tuulella ja viihtyy sitterissä pöydän vieressä kun syömme Ukon kanssa vielä appelsiinin puoliksi.




Aamiaisen jälkeen syötän Veikan ja vaihdan vaipan. Sitten laitan silmätipat molemmille pojille; meillä on taisteltu jo varmaan kolme viikkoa jatkuvan silmätulehduksen kanssa. Nyt olemme saaneet (toivottavasti) tehokkaat lääkkeet molemmille, jotta pääsisimme vihdoinkin inhottavasta vaivasta.

Aina on aikaa vähän tanssahdella
Veikka pötköttelee leikkimatolla ja Ukko leikkii Duploilla kun siivoan aamiaisastiat pois. Samalla odottelemme kylään ystäväämme A:ta. Sitten yllättäen naapurin täti tulee hakemaan Ukkoa ulos leikkimään, mikä sopii Ukolle tietenkin paremmin kuin hyvin. Samalla ovenavauksella A tulee ja ehdimme jutustella kaikessa rauhassa Ukon ulkoillessa. Veikkakin nukahtaa vaunuihin aamupäikkäreille ja saan juoda kahvini kuumana, mikä ei nykyään todellakaan ole itsestäänselvyys.

A toi ihania tulppaaneja



A:n lähdettyä onkin jo ruoka-aika. Ukko ihmettelee varjoaan samalla kun lämmitän meille lounaaksi kalakeittoa. Syömisjutuista riittäisikin juttua ihan oman postauksen verran, mutta sen verran voin sanoa, että viimeisen kuukauden aikana asian suhteen on tapahtunut aivan valtavaa edistystä. Ruuan jälkeen kello on yksi ja laitan Ukon sänkyynsä päiväunille. Hetken aikaa se jaksaa höpötellä sängyssään, mutta hiljenee pian nukkumaan. Melkein heti Ukon nukahdettua Veikka herää ja sitten sylittelemme ja suukottelemme, ja aloitan kirjoittamaan tätä postausta.



Päiväunet jäävät lyhyiksi kun Ukko herää jo vajaan tunnin päästä itkemään. En keksi harmituksen aihetta, ja lisäksi Ukko unenpöpperöisenä kalauttaa päänsä huoneensa oveen. Otsaan tulee kuhmu ja itku vain yltyy. Tällä välin Veikkakin on aloittanut oman huutokonserttinsa ja äidille alkaa tulla jokseenkin riittämätön olo. Kerään koko huutavan porukan sänkyyn hetkeksi rauhoittumaan. Ukko saa pelailla ipadilla ja Veikan kanssa sylitellään vähän lisää.

Ukon suosikkipeli on tällä hetkellä Kikattava Kakkianen
Seuraavaksi alamme valmistautua kyläreissulle lähtöön. Syötän Veikan ja vaihdan molemmille lapsille vaipat. Sitten pakkaan vaihtovaatteet, vaipat ja Ukolle banaanin evääksi. Ensin puen Ukon ja vien sen autoon odottamaan. Sitten kannan pikavauhtia vaunut takakonttiin kaiken varalta, jos vaikka ulkoilemme kyläpaikassa. Viimeisenä puen sitterissä odottaneen Veikan, laitan sen turvakaukaloon ja vähän kolmen jälkeen olemme valmiina lähtöön.

Ystävien luona Ukko pääsi katsomaan ponia
Palaamme reissultamme kotiin puoli kuuden aikaan. Syömme Ukon kanssa karjalanpiirakoita ja paprikaa ja katselemme sivusilmällä telkkaria. Veikka alkaa vaikuttaa väsyneeltä ja nukutan sen vaunuihin iltatorkuille. Sillä välin Ukko soittelee taas vähän pianoa, piirtää ja katselee kuvia ipadilta. Pelleilemme vähän puhelimen kameran kanssa. Ilta kuluu tosi nopeasti ja kahdeksalta Ukko saa iltapalaksi puuroa ja mustikkakeittoa. Veikka herää taas kesken syömisen ja käyn hakemassa sen sitteriin.




Iltapalan jälkeen Veikka viihtyy leikkimatolla sillä aikaa kun käytän Ukon pesulla. Ukolla on aikamoista iltahulinaa ja känkkäränkkää; huomaa hyvin, että päivä on ollut touhukas ja että väsy alkaa jo painaa. Arkisin Ukko nukkuu yleensä puolentoista-kahden tunnin mittaiset päiväunet ja menee illalla nukkumaan jo kahdeksalta. Vapaalla ollessa rytmi usein vähän lipsuu, enkä nytkään viitsi laittaa Ukkoa nukkumaan ennen kuin M on palannut, sillä Ukko todennäköisesti havahtuisi hereille kuullessaan, että isi tuli kotiin. Teemme vielä vähän A:n tuomaa palapeliä ja leikimme astioilla. Onneksi M tulee aika pian, ja vieläpä pokaalin kanssa! M lukee Ukolle ja samantien iltasadun jälkeen Ukko nukahtaa sänkyynsä.



Syön vielä itse vähän iltapalaa, siirrän kuvat kamerasta koneelle ja kirjoittelen blogia. Sitten alan nukuttaa Veikkaa, joka tänään nukahtaa yöunille poikkeuksellisen aikaisin, jo yhdeltätoista. Olen itse juuri nukahtamassa kun Ukon huoneesta kuuluu itkua. Käyn lohduttamassa ja peittelemässä sen uudestaan sänkyyn ja puoli kahdeltatoista vihdoin pääsen itsekin nukkumaan M:n viereen.


Näiden lisäksi päivään mahtui monta monta vaipanvaihtoa ja imetystä, suukkoja ja haleja, pari tiuskaisua, lisää silmätippoja, munkkikahvit ja edelleen jalassani tuntuva pyllähdys pihamaalle. Aika perussettiä siis.

Tässäpä meidän lauantaipäivä, mitäs piditte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti