tiistai 29. maaliskuuta 2016

Hyviä ja huonoja uutisia

Ensin ne hyvät uutiset; olimme tänään Ukon kanssa vuosittaisessa sydänkontrollissa ja kaikki näytti niin hyvältä, että seuraava kontrollikäynti on vasta vuonna 2018. Sydämessä on vielä pieni avoin valtimotiehyt, mutta se on niin merkityksetön, ettei haittaa Ukon elämää millään lailla. 


Sitten ne huonot uutiset. Tai hyvien sydänuutisten rinnalla ne ovat oikeastaan vain "huonoja". Ukko saa silmälasit. Tiedän varsin hyvin, että se on aika pikkujuttu, mutta silti minua ottaa päähän. Olen kyllä tietoinen, että hyvin suuri osa downeista tarvitsee jossain vaiheessa lasit, mutta että näin pienenä!

Olen aivan varma, että lasien päässä pysyminen tulee olemaan ongelma. Varsinkin kun kyse ei ole siitä, että Ukon näkö olisi mitenkään erityisen huono. Ukolla on hajataittoa, mutta ei niin voimakkaasti, että pelkästään sen takia olisi tarvittu laseja. Kun siihen lisätään toisen silmän karsastus katsetta tarkentaessa, niin lääkäri katsoi parhaaksi määrätä lasit ainakin toistaiseksi.

Harmittaa. Ikään kuin viime aikoina ei olisi ollut riittävästi kaikenlaista sählinkiä ja sairastelua muutenkin. Mutta tälläkin kertaa pyrin olemaan murehtimatta liikoja etukäteen (kuten nykyään hyvin usein, jotta säilyisin järjissäni), sekä laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Ei se maailma tähän kaadu.


4 kommenttia:

 1. Mikä ihana iloblondi :) ! Varmasti alussa hankalaa silmälasien kanssa, mutta jospa se pian tottuisi niihin. Jos jotain hyvää: kun näin pienenä saa niin ne on sille sitten aina ihan normaali juttu, mä sain silmälasit joskus 12-vuotiaana enkä ikinä oppinut niitä käyttämään kun on niin hankalat! Mulla on aina piilarit, aamusta iltaan. Oon aina yrittänyt opetella rillien käyttöä mutta ei se vaan suju kun ei näe joka paikkaan ja aina ne on tiellä tai joku niitä repii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo! :D Toi on kyllä hyvä pointti, että ehkä se voi olla ihan positiivista että saa lasit jo pienenä. Mutta mielenkiintoiset ajat kyllä tulossa... :)

   Poista
 2. Hyvät uutiset hakkaa huonot mennen, tullen ja vielä palatessaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kun laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. :D

   Poista