lauantai 26. maaliskuuta 2016

Keittiön seinä

Minulla on aina ihan tajuttomasti suunnitelmia kotimme suhteen. Viimeisen vuoden aikana pääni on ihan pursunnut remontointi- ja sisustusideoita. Sen sijaan toteuttaminen on ontunut pahasti lähinnä hoitovapaan ja tietenkin raskauden takia. Minua on jo pitkään häirinnyt keittiön likaisenvalkoinen seinä. Sen maalaaminen oli lopulta nopea pikkujuttu, mutta miten se aloittaminen onkin aina niin vaikeaa?

Viime viikon maanantaina vihdoin sain homman alkuun, kun kävimme joka tapauksessa rautakaupassa hakemassa maalia tulevan kodinhoitohuoneemme seiniä varten. Keittiön seinä oli ennestään valkoinen ja ihan kauheassa pinttyneessä liassa ja kolhuissa. Valkoinen väri seinissä on kyllä ihan ok jossain määrin, mutta liikaa sitä ei pidä olla. Tykkään kovasti väreistä sisustuksessa ja tällä hetkellä erityisesti sinisestä. Turkoosi, petrooli ja vanhanaikainen siniharmaa ovat suosikkejani, joista viimeisen valitsin keittiön seinään. Löysin sopivan sävyn Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartasta. Juuri oikean värisävyn valitseminen on aina tosi hankalaa, pienestä mallista on vaikea kuvitella, miltä väri näyttää isossa seinässä. Lopulta päädyin sävyyn 349X. Alun perin ajattelin valitsevani hieman enemmän harmaaseen taittuvan sinisen, mutta pelkäsin seinän alkavan näyttää liikaa betoniselta.


Seinä pohjamaalauksen jälkeen. Sekä tiskikone että jääkaappi piti siirtää maalauksen ajaksi.

Aloitin homman puhdistamalla seinän liasta niin hyvin kuin pystyin ja teippaamalla reunat maalarinteipillä. Tein varmuuden vuoksi pohjamaalauksen, kun pohjamaalia meillä oli jo valmiina kodinhoitohuonetta varten. En tiedä olisiko se välttämättä ollut aivan tarpeellista, mutta ehkä se hieman tasoitti lopputulosta. Sinistä maalia laitoin seinään kaksi kerrosta.


Valmis! Näyttää kuvassa vähän todellisuutta vaaleammalta.

Värivalinta onnistui mielestäni hyvin. Väri ei näytä liian vaalealta tai liian kylmältä päivän- eikä sähkölampun valossa, mitä etukäteen vähän jännitin. Samantyyppistä väriä olen kaavaillut myös makuuhuoneeseen joko maalin tai tapetin muodossa. Jossain vaiheessa makuuhuoneestamme todennäköisesti tulee lastenhuone, ja sininen väri sopisi hyvin myös pienten poikien huoneeseen.

Täytyy sanoa, että olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Mutta kuten usein käy, niin nälkä kasvaa syödessä. Nyt mieleni tekisi maalata koko keittiö portaikkoon asti samalla värillä!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Täytynee tulla tarkistamaan omin silmin 😊 Pojille keväiset halit ❤

    VastaaPoista