tiistai 26. huhtikuuta 2016

Sadepäivän puuhaa - taikataikina

Tänään on satanut aamusta asti, enkä todellakaan ole niitä äitejä, jotka ulkoilevat lasten kanssa säässä kuin säässä. Oikeasti Ukolla olisi ollut tänään päiväkotipäivä, mutta viime keskiviikkona iskeneen noroviruksen takia päätin pitää sen vielä kotona kaiken varalta.

Täynnä virtaa olevan kolmevuotiaan kanssa on pakko keksiä jotain järkevää tekemistä, kun energiaa ei pääse purkamaan ulos. Junaratoja ja legohökkeleitä ei jaksa rakentaa loputtomiin enkä halua että lapsi katsoo liikaa telkkariakaan. Varsinkin kun viime viikolla sairastaessamme katsoimme sitä tuntitolkulla. Jostakin minulle tuli mieleen omasta lapsuudesta tuttu taikataikina.

Taikinan tein tällä ohjeella:

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
1 rkl öljyäUkko oli ihan täpinöissään jo taikinan tekemisestä. Se haki kiireesti itselleen lusikan; Nyt maistetaan! No, ei sitten maistettu, mutta muovailtiin kuitenkin innokkaasti. Paistettavaksi päätyi erilaisia "leivonnaisia", mukaan lukien Ukon tekemä patonki.


Pitkon ja rinkelin voitelin ennen paistamista kananmunalla. Sitten paistoin leivonnaisiamme 125 asteessa tunnin ajan. Niistä tuli tosi hienoja!

Blogger heittää kuvan jostain syystä ylösalaisin, mutta ei se tässä onneksi kauheasti haittaa.
Valmiita tuotoksia voi tietenkin myös maalata. Minulla lojuu kaapissa iso paketti käyttämättömiä akryylivärejä, ruisleivästä ainakin pitää tehdä ruskea. Lisäksi pitkoon pitää keksiä jotain valkoista "raesokeriksi". Ajattelin tehdä taikataikinasta joku päivä muutakin täydennystä Ukon leikkiruokiin. Halpaa ja hauskaa sadepäivän puuhastelua, jossa vain mielikuvitus on rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti