keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Väriä elämään

Tein heräteoston. Bongasin paikkakuntamme Facebook-kirppikseltä hienon vanhan keltaisen puusohvan. Se oli myynnissä ihan meidän lähellämme, ja mittojensa puolesta se sopi aivan täydellisesti ruokapöytämme kanssa yhteen, joten en voinut vastustaa kiusausta.

Pöytäämme alun perin kuuluvista tuoleista osa on rikki, ja olen jo kauan etsinyt vanhoja pinnatuoleja niiden tilalle. Minulla on kolme musta-ruskeaa ja yksi valkoinen, joka on ihan rimpula. Kuten kuvasta näkyy, kyseessä on aikamoisen sekalainen seurakunta; tuolit eivät sopineet keskenään lainkaan yhteen.


Ihastuin sohvaan ensisilmäyksellä, keltainen väri on ihana ja piristää koko huonetta. Sohva on peräisin kai 50- tai 60-luvulta ja luultavasti Lahdessa valmistettu. Se on levitettävä ja mikä parasta, kannen alla on säilytystilaa. Ehkä alan säilyttää siellä lastenvaatteita, jotka odottavat kirpputorille tai Veikan käyttöön pääsyä.

Tarkoituksena on hankkia sohvalle vielä jonkilainen pehmuste. Ajattelin ensin räsymattoa, mutta riittävän kapeaa mattoa tuntuu olevan vaikea löytää. Ostan varmaan palan vaahtomuovia ja ompelen siihen päälle jonkun kivan kankaan. Esimerkiksi Marimekon räsymatto-kangas voisi sopia tähän tarkoitukseen hyvin. Ehkä hankin myös muutaman tyynyn, niin sittenhän sohvalla voi ottaa vaikka päikkärit.

Jalkojen pehmustetarrat täytyy vielä vaihtaa vähän pienempiin.
Olen tosi tyytyväinen hankintaani. Eivät kaikki heräteostokset todellakaan ole turhia. Ruokapöytä näyttää nyt niin paljon paremmalta kuin ennen!


6 kommenttia:

 1. Sohvassahan kuuluu säilyttää täydellistä vieraspetiä pitsilakanoilla pedattuna!

  No ei ehkä enää nykyaikana. :)

  On kyllä tosiaan upea tuo teidän keittiönne nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen ois ihana, nukkuisin siellä varmaan itse! :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää! :)

  VastaaPoista
 3. Mukava hankinta.

  Räsymaton voisi laittaa kaksinkerroin pituussuunnassa. Mikä estäisi laittamasta vaahtomuovia väliin, niin tulisi pehmeämpi lopputulos. Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin oli mietinnässä, mut tänään kävin kangaskaupassa ja löysin kivan mustavalkoisen kankaan vaahtomuovin päälle. :)

   Poista